Чт, 2024-03-28, 21:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:39
В Україні МОЗ хоче запровадити норму "одна аптека на 5 тисяч населення"
Інші останні Економічні новини
Міністерство охорони здоров'я вивчає можливість введення обмежень на кількість аптек, встановивши норму з розрахунку одна аптека на 5 тисяч населення. Про це повідомила перший заступник голови Державної служби України з лікарських засобів Інна Демченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ця тема вивчається. Міністерством охорони здоров'я вже навіть були запропоновані зміни до ліцензійних умов, які стосувалися пішохідної доступності. Це 300 м у місті, 400 м у районних центрах між аптеками і одна аптека на 5000 населення в містах", - сказала вона.

Як зазначила Демченко, що ці пропозиції потримав Держкомітет з підприємництва, але "заблокував" Антимонопольний комітет.

"Ми сподіваємося, що, все ж таки, проведемо за участю аптечних асоціацій спільну погоджувальну нараду і спільними зусиллями переконаємо Антимонопольний комітет в тому, що такі обмеження необхідно вводити", - підкреслила вона.

За словами Демченко, норма "одна аптека на 5 тисяч населення" діє в багатьох країнах, а в Данії одна аптека обслуговує 17 тисяч населення.

Нагадаємо, на початку червня Кабінет міністрів вніс на розгляд Верховної Ради чотири законопроекти, що регулюють сферу обігу медичних препаратів. Зокрема, уряд пропонує повністю заборонити рекламу ліків у ЗМІ, за винятком спеціалізованих видань, а також суттєво посилити кримінальну відповідальність за обіг фальсифікованих ліків.

На думку експертів, заборона реклами може призвести до зростання цін на ліки, оскільки виробники змушені будуть шукати більш затратні шляхи для просування продуктів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 891 | Додав: adminA | Теги: Україні, Моз, одна аптека на 5 тисяч населення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]