Ср, 2024-04-24, 15:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:14
В Україні розкрили детальний план - Кремль просуває новий сценарій щодо “ДНР-ЛНР”
Інші останні Політичні новини

Кремль просуває новий сценарій щодо “ДНР-ЛНР”: в Україні розкрили детальний план

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука розповів в інтерв’ю НАРОДНІЙ ПРАВДІ про сценарій, який просуває на Донбасі Кремль.

“Одна з основних цілей Путіна – вивести Київ на прямі переговори з Донецьком і Луганськом. Стратегія така: хочуть розіграти російський сценарій за зразком “Придністровської Молдавської республіки”, – розповів Тука.

Він пригадав,  що відбулось у Молдові: Російське командування у Придністров’ї запропонувало Кишиневу «прямі переговори» з Тирасполем, і Кишинів на це пішов.

“Згода Кишинева була стратегічною помилкою, проводити переговори не було з ким, а Росії вдалося історично ухилитися від міжнародних наслідків. Як тільки виникала ідея притягнути Росію до відповідальності за окупацію Молдови, ставилося логічне запитання: “А ми тут до чого? Ми практично “блакитні шоломи”: є Тирасполь, є Кишинів, вони самостійно ведуть переговори!”, – додав заступник міністра.

Тука зазначив, що такий самий сценарій Кремль хоче розіграти і в Україні.

“Не дай Бог нам зробити перший крок! Росія вмить згорне Мінські переговори, її сателіти в Європі почнуть активність щодо скасування санкцій: мовляв, чому карають Росію за внутрішній український конфлікт?”, – вважає Тука.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 813 | Додав: adminA | Теги: кремль, сценарій щодо “ДНР-ЛНР”, Україніа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]