Пт, 2024-04-19, 01:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:17
В Україні сьогодні відзначають День вчителя
Інші останні Офіційні новини
Починаючи з 1965 року в республіках Радянського Союзу відзначається День учителя. В епоху Радянського Союзу це професійне свято повсюдно відзначалось в першу неділю жовтня згідно з Указом Президії Верховної Ради СРСР від 1 жовтня 1980 року "Про святкові і пам'ятні дати", передає УНН.

Незмінно в першу неділю жовтня День вчителя відзначають в Україні, Азербайджані, Бєларусі, Казахстані, Киргизстані, Латвії.

У 1994 році ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день вчителя (World Teacher's Day), що відзначається щорічно 5 жовтня.

День вчителя - одне з найулюбленіших професійних свят. У цей день вчителі приймають поздоровлення від своїх вихованців, які дарують їм квіти і подарунки, влаштовують концерти, малюють барвисті стінгазети і за традицією у багатьох школах проводять День самоврядування.

Сьогодні хочеться побажати всім вчителям доброго здоров'я, миру, благополуччя. А також невпинного пошуку істини і знання, взаєморозуміння в колективі і вдячних, допитливих учнів.

Азаров і Янукович привітали українських педагогів з їх професійним святом

Прем'єр-міністр України Микола Азаров та Президент України Віктор Янукович з нагоди Дня працівника освіти прислали поздоровлення педагогам, повідомляють прес-служби відповідних відомств.

"Дорогі освітяни!

Щиро вітаю вас з професійним святом - Днем працівників освіти.

Значення Вчителя в житті кожної людини важко переоцінити - ви передаєте знання і традиції попередніх поколінь, прищеплюєте любов до рідної землі, формуєте особистість і громадянина, готуєте молодь до самостійного майбутнього. Завдяки вашій щоденній кропіткій просвітницькій роботі, педагогічному майстерності та досвіду збагачується інтелектуальний потенціал нації.

Зараз розвиток освіти - наш головний пріоритет. Ми прагнемо, щоб вона відповідала кращим світовим та європейським стандартам, а кожний представник педагогічної громади відчував підтримку держави.

Переконаний, що ми реалізуємо стратегічні завдання розвитку України, забезпечимо зростання якості і доступності навчання, неухильне поліпшення добробуту освітян.

Нехай ваші доброта, мудрість і витримка високо цінуються і повертаються любов'ю вихованців", - йдеться у привітанні Президента.

Янукович побажав усім міцного здоров'я, благополуччя та нових звершень в ім'я України.

У свою чергу Микола Азаров у привітанні написав: "професія педагога - одна з найблагородніших. Все своє життя Ви віддаєте дітям, формуючи нове покоління громадян, передаючи кожній молодій людині неоціненний скарб високої освіченості, багатої духовності та прагнення змінювати на краще своє життя і долю батьківщини.

Дорогі викладачі, вчителі, вихователі! Висловлюю Вам щиру вдячність за творчу, самовіддану подвижницьку працю, педагогічну майстерність і безкорисливе добро, які Ви даруєте своїм вихованцям.

Переконаний, що спільними зусиллями ми досягнемо головної мети - забезпечимо доступ до якісної освіти кожному громадянину, створимо належні умови для самореалізації кожної особистості.

Бажаю, щоб на цьому шляху Вас завжди супроводжував успіх. Хай щедрою буде доля, обминають життєві негаразди, а Ваші серця зігрівають довіру і любов".

Прем'єр побажав натхнення, мудрості і терпіння в нелегкій справі навчання і виховання молодого покоління - майбутнього нашої Батьківщини.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1592 | Додав: adminA | Теги: Україні, день вчителя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]