Пт, 2024-04-19, 04:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:35
В Україні за вплив на результати спортивних змагань саджатимуть
Інші останні Спортивні новини

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №2243а, який передбачає кримінальну відповідальність за протиправний вплив на результати офіційних спортивних заходів.

Про це свідчить інформація, розміщена на сайті Верховної Ради України.

Так, законом встановлюється, що вплив на результати офіційних спортивних змагань шляхом підкупу, примусу або набрання в змову про результати змагання з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи передбачає штраф від 200 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (один такий зараз - 17 гривень) або обмеження волі на строк від 1 до 3 років, або позбавлення волі на строк до 3 років зі спецконфіскацією.

Документ визначає, що суб'єктами правопорушення є спортсмени, особи допоміжного персоналу, який бере участь у спортивних змаганнях, а також посадові особи в галузі спорту.

Порушення заборони розміщення ставок зацікавленими сторонами, які беруть участь у змаганнях для одержання неправомірної вигоди у розмірі більше 25 мінімальних зарплат, карається штрафом від 700 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на той самий термін зі спеціальною конфіскацією. Ті самі дії, спрямовані на отримання неправомірної вигоди у розмірі менше 20 мінімальних зарплат, передбачають штрафи в розмірі від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, на початку листопада Рада запровадила кримінальну відповідальність за протиправне вплив на результати офіційних спортивних заходів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 789 | Додав: adminA | Теги: Вплив, україна, результати спортивних змагань, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]