Вт, 2024-03-19, 05:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:50
В Україні зросло до рекордного рівня за останні 20 років податкове навантаження - ЄБА
Інші останні Економічні новини

Європейська бізнес-асоціація (ЄБА) заявляє, що українська влада чинить надмірний податковий тиск на бізнес. Про це в ході засідання Ради інвесторів при президентові повідомив президент асоціації Томаш Фіала, передають "Українські новини".

Він зазначив, що в 2011 році податкові надходження збільшилися у частці ВВП до 25%.

"Це найвищий рівень за роки незалежності, а в 2013 році очікується, що частка податкового навантаження зросте до 26%, що також є рекордним показником", - сказав він.

Фіала додав, що Державна податкова служба продовжує неправомірні дії, забороняючи перенесення збитків минулих років, а також відшкодовуючи ПДВ тільки після повернення 50-70% цих сум як передоплати податку на прибуток або купівлі держоблігацій.

У цілому Фіала зазначив, що українська влада не створила сприятливих умов для гарного інвестиційного клімату в країні та розвитку бізнесу.

Основними внутрішніми проблемами, з його слів, залишаються корупція, яка, за даними Міжнародної фінансової корпорації, за останні 3 роки зросла, відсутність верховенства права в бізнес-процесах, відсутність дерегуляції, яка залишається тільки на папері, а також відсутність чесної приватизації.

"Виконання надходжень до бюджету є, безумовно, позитивним моментом, але багато приватизаційних конкурсів були прописані так, щоб мінімізувати конкуренцію", - сказав Фіала.

Він також нагадав, що ні уряд, ні українські корпорації вже рік не мають доступу до міжнародних фінансових ринків, за одним винятком - рефінансування боргу перед ВТБ Банком.

Крім того, президент ЄБА зазначив, що Україна не виконує умов меморандуму з Міжнародним валютним фондом і, як результат, понад 1,5 року не одержує траншів.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович вважає, що проблема відшкодування податку на додану вартість практично вирішена.

Як повідомлялось раніше, представники підприємств, що входять у Європейську бізнес асоціацію (ЄБА), стверджують, що, незважаючи на проведену в 2011 році реформу, якість оподаткування залишається низькою. Бізнес негативно оцінив обтяжливість процедур адміністрування податків і високий ступінь фіскального тиску, виставивши податківцям низький рейтинг - лише 1,9 бала з 5.

У Державній податковій службі (ДПС) вважають свою політику виправданою, оскільки намагаються збалансувати інтереси держави і бізнесу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1003 | Додав: adminA | Теги: Україні зросло, податкове навантаження, ЄБА | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]