Пт, 2024-04-19, 20:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:15
В зіткненнях між учасниками двох мітингів у Донецьку загинули дві людини. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини
В результаті нападу учасників проросійського мітингу в центрі Донецька на учасників акції "За єдину Україну" загинуло як мінімум 2 людини і не менше 50 постраждали.

Про це в четвер 13 березня повідомляє інтернет-газета "Новости Донбасса".

"2 підтверджені смерті. 1 під питанням - живий або мертвий. 1 у важкому стані, оперують. 2 у вкрай важкому. Постраждало мінімум 50 осіб", - йдеться у Twitter-повідомленні, опублікованому на сайті видання.

Раніше повідомлялося, що за даними медиків станом на 21:00 четверга, 13 березня, в результаті зіткнень між учасниками двох мітингів на площі Леніна в Донецьку, загинула одна людина, повідомляє прес-служба департаменту охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації.

Ще близько 10 осіб доставлено в лікувально-профілактичні установи міста. Дані про кількість постраждалих уточнюються.

Сьогодні, 13 березня, в Донецьку відбувся мітинг на підтримку цілісності України, в ході якого виникла бійка, в результаті якої постраждали активісти з обох сторін.

Між учасниками обох зібрань вишикувався кордон міліції, пише "Українська правда".

За чисельністю мітинги приблизно однакові – по тисячі осіб з кожного боку, повідомляють "Новости Донбасса".

Учасники проукраїнського мітингу заявили про створення самооборони, яка допомагатиме роботі міліції.

Проукраїнські активісти виголошували промови про недопустимість війни та єдність країни, співали гімн, вигукували "Слава Україні!" та "Героям слава!", проросійські — вигукували "Росія!", "фукали", слухали радянські пісні, кидали яйця та надувні кульки з водою в бік опонентів.

Окрім того, під час акції був застосований сльозогінний газ, вибухали петарди.

Міліція спробувала затримати кількох проросійських активістів, але під тиском натовпу одразу ж їх відпустила.

На місце мітингу прибула швидка.

Станом на 19:37, незважаючи на те, що акції закінчилися, люди не розходяться.

Міліція намагається прикрити відхід учасників проукраїнського мітингу у той час, як проросійські активісти починають вести себе агресивніше, провокують сутички, вигукують "На коліна!".

Вже є постраждалі.

Станом на 20:44 міліція допомогла відійти учасникам проукраїнського антивоєнного мітингу. Правоохоронцям допомогали члени самооборони.

Учасники проросійського мітингу оточили автобус міліції, в якому також були члени самооборони, розбили вікна та розбризкали газ, закинули петарди в автобус.

Після сутичок 3 людей опинилися у лікарні, у відділенні нейрохірургії, повідомляють "Новости Донбасса".

Станом на 21:41 стало відомо, що одна людина загинула від ножового поранення під час сутичок учасників проросійського та проукраїнського мітингів. Жертвою став 22-річний хлопець, він помер в кареті "швидкої". 17 осіб звернулося до медиків на місці події, 11 знаходяться в нейрохірургії.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України затримала 37-річного громадянина РФ, причетного до однієї з російських спецслужб. На сході України він створив збройну диверсійно-підривну групу для виконання спецзавдань для дестабілізації ситуації в державі.

Керівниця прес-центру СБУ Марина Остапенко розповіла подробиці затримання диверсанта.

"10 березня в Донецьку СБУ затримала 37-річного громадянина Російської Федерації, який приїхав з Москви з метою термінового створення збройної диверсійно-підривної групи для виконання спеціального завдання з метою дестабілізації ситуації в державі. Метою цієї групи мали стати - але цьому, слава Богу, вдалося перешкодити - стратегічні об'єкти регіону - будівлі органів місцевого самоврядування", - повідомила Остапенко.

Вона підкреслила, що в даний час СБУ перевіряє інформацію "про підготовку іноземцем вибухів у громадських місцях з масовим скупченням людей".



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: Донецьку загинули дві людини. ВІДЕО, учасниками двох мітингів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]