Чт, 2024-03-28, 16:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:53
Вбивство журналіста Павла Шеремета: відпрацьовуються всі версії. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Радник глави Міністерства внутрішніх справ України Зорян Шкіряк повідомляє, що в автомобілі журналіста Павла Шеремета спрацював безоболонковий саморобний вибуховий пристрій потужністю від 400 до 600 г у тротиловому еквіваленті.

"Попередньо. Спрацював безоболонковий саморобний вибуховий прилад, можливо, дистанційний або із затримкою. Попередньо, потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті", - написав він на сторінці у Facebook у середу.

Шкіряк наголосив, що тривають оперативно-слідчі дії, працюють експерти-вибухотехніки.

"Відпрацьовуються всі можливі версії цього жорстокого злочину. Деталі пізніше", - додав він.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що на засіданні уряду ініціює створення міжвідомчої робочої групи силових органів влади з метою якнайшвидшого та якісного розслідування загибелі Шеремета. "Для держави, і кожного з нас, є вкрай принциповим довести, що свобода слова і професійна робота журналіста - цінності, які більш ніж вагомі. Особливо в цей час викликів", - наводить слова Стеця прес-служба міністерства.

Радник глави МВС /Антон Геращенко не виключив російський слід у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Павло Шеремет загинув внаслідок вибуху встановленого під днищем автомобіля вибухового пристрою. Швидше за все, керованого дистанційно. Це цинічне і добре сплановане вбивство", - зазначив Геращенко.

За його словами, слідство розглядатиме всі можливі версії вбивства Павла Шеремета, насамперед пов'язані з його журналістською діяльністю.

"Не виключаючи і російський слід", - додав він.

Вибуховий пристрій в автомобілі, в якому загинув журналіст Павло Шеремет, містився, найпевніше, під сидінням автомобіля, написав народний депутат Мустафа Найєм у Facebook.

"За попередньою версією, трагедія сталася внаслідок спрацьовування вибухового пристрою під сидінням автомобіля", - написав Найєм. Він також висловив прохання деякий "час не турбувати Олену (Олена Притула, керівник "Української правди" - ред.) з дзвінками, зйомками і розпитуваннями. Уся інформація і так вже в ЗМІ".

За інформацією "УП", машина, в якій їхав Шеремет, належала Олені Притулі, але її в цей час в автомобілі не було.

Останній пост журналіста був про подарунок від Ющенка

Остання публікація в Мережі відомого журналіста Павла Шеремета була про несподіваний подарунок третього президента України Віктора Ющенка. Відповідний пост журналіст в своєму Instagram зробив 16 годин тому.

"Думав, Віктор Андрійович образиться за ролик про "моль-скотиняку", а він меду надіслав. Свята людина", - написав Шеремет.

Річ у тім, що на днях Ющенко потішив мережі знищенням молі в старовинному килимі. Раніше третій президент купив на блошиному ринку три сторічних килими, приніс собі в офіс, виявив, що там завелася міль і вирішив її знищити, що і відобразили на відео. При цьому він дуже емоційно коментував сам процес і навіть назвав моль "скотинякою".

Відео здобуло величезну популярність у Мережі, ним поділилися багато блогерів і журналістів, зокрема і Павло Шеремет.

Як повідомлялось, в середу, 20 липня, в центрі Києві вибухнув автомобіль, внаслідок вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Авто вибухнуло на розі вулиці Богдана Хмельницького і Івана Франка навпроти ресторану McDonald’s.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 822 | Додав: adminA | Теги: вбивство журналіста Павла Шеремета, всі версії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]