Вт, 2024-03-19, 04:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:16
Вчетверте за 100 років у неволі народила самиця носорога з виду, який вимирає
Інші останні Новини світу

Самиця суматранського носорога народила дитинча в заповіднику в Індонезії - це четвертий за сто років випадок народження представника цього вимираючого виду в неволі.

Попередні дві вагітності самиці Рату закінчувалися викиднями, зазначає BBC.

А попередні випадки народження суматранського носорога в неволі сталися в зоопарку американського міста Цинциннаті.

Суматранський носоріг нині на межі зникнення: в Малайзії та Індонезії залишилося менш як 200 особин суматранських носорогів. За останні 20 років їхня чисельність скоротилася на 50%, зокрема через браконьєрство.

Незважаючи на зусилля екологів, близько 25% видів ссавців перебувають на межі зникнення. Для земноводних ця цифра становить 40%. Раніше повідомлялося, що Земля на даний момент вже переживає шосте в своїй історії масове вимирання, яке переважно викликане хворобами і людською діяльністю.

Раніше Всесвітній фонд дикої природи (WWF) та Міжнародний фонд захисту носорогів (IRF) повідомили, що у В'єтнамі остаточно знищені яванські носороги. Ріг носорога використовується в традиційній азіатській медицині. Недостатня охорона місць проживання яванських носорогів від браконьєрів стала основною причиною їх зникнення.

Вважається, що на даний момент кількість яванських носорогів у світі обмежується популяцією в розмірі менш ніж 50 особин в невеликому національному парку Індонезії.

А в Західній Африці повністю вимерли чорні носороги. Такого висновку в листопаді минулого року дійшли члени Міжнародного союзу охорони природи (IUCN) на підставі наявних даних про цих тварин. Представники IUCN зазначили, що білі носороги Ceratotherium simum cottoni, які мешкають на півночі Африки, також перебувають у небезпеці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 929 | Додав: admin | Теги: суматранський носорог, народила дитинча | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]