Чт, 2024-04-18, 12:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:01
Ведмедя, який забрів у студмістечко, голодного і переляканого, спецслужбам довелося збивати з дерева
Інші останні Новини світу

В американському містечку Боулдер служба охорони дикої природи евакуювала дикого бурого ведмедя, який з'явився на території Університету Колорадо.

Дорослий самець, вагою близько 100 кілограмів, забрів на територію університетського містечка у пошуках їжі, передає "Ридус". У Колорадо зголоднілі після зимової сплячки ведмеді, іноді виходять до людського житла.

Цього разу ситуація ускладнювалася тим, що звір, ймовірно злякавшись навколишнього оточення, заліз на дерево.

Першою його помітила співробітниця університету Ронда Честнатт. Вона опускала монети в паркувальний лічильник, коли побачила поряд зі своєю ногою волохату лапу.

Спочатку вона прийняла звіра за великого собаку, на кшталт сенбернара. Зрозумівши, що помилилася, дівчина втекла.

Ведмідь, певно, теж злякався і віддав перевагу сховатися на найближчому дереві. Він забрався на висоту близько чотирьох метрів.

Спеціальні служби, які прибули на місце інциденту, змушені були стріляти в нього дротиком з транквілізатором. Ведмідь отримав два дротика і через кілька хвилин елегантно приземлився на розстелений під деревом м'який мат, де остаточно заснув. Після цього його перенесли в клітку і відвезли назад у ліс.

А ось у спекотній африканській країні Марокко, де тваринам бракує свіжої трави, місцеві кози самі навчилися спритно лазити по деревах у пошуках їжі. Кози вилазять на дерева арганії та об'їдають з них листя і плоди. Фактично пастухи пасуть кіз, переходячи від дерева до дерева. А коли кози залишають дерево, збирають під ним горіхи, які не перетравлюються шлунком кіз.

Спроби тварин залізти на дерево не завжди продиктовані голодом. У Швеції, наприклад, п'яний лось блукав містом у пошуках добавки алкоголю, аж поки застряг між гілок дерева. А неподалік Солт-Рівер у штаті Аризона (США) стався інший курйозний випадок. На здоровенний кактус, заввишки близько 6 м, заліз кіт і просидів там 3 дні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 982 | Додав: adminA | Теги: спецслужбам, ведмедя, дерева, збивати, студмістечко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]