Чт, 2024-03-28, 18:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:37
Величезна вогняна куля пролетіла над Одещиною. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України
Мешканці Одещини спостерігали незвичне явище на нічному небі – вогняна куля прорізала усе небо і покотилася до землі. За кілька секунд люди почули сильний гуркіт та відчули, як задвигтіла земля, повідомляє ТСН.

Падіння небесного тіла побачили майже усі жителі Миколаївського району, а це - більше десяти тисяч людей. В паніці деякі почали телефонувати до екстрених служб. Очевидці припустили, що це палаючий літак або НЛО.

"Я думав що хтось ракету пустив невдало у мене за ворітьми і думав, що падає мені на хату. А потом дивлюся – щось таке з неба отак під уклоном іде. Великий, круглий такий шар, а за ним полихає вогняний хвіст. В мене одразу в голові - війна, інопланетяни, падає палаючий літак", - зізнався пенсіонер Василь Харьковий.

На місце ймовірного падіння невідомого об'єкту приїхали вчені-астрономи. Фахівці певні, що люди бачили так зване болідне явище – це коли в атмосферу влітає метеорит і, догоряючи, залишає вогняний хвіст.

"Говорити про падіння я би ще не став, хоча явище супроводжували звукові ефекти - це дуже гарний показник того, що, ймовірно, впав маленький уламок метеоритного тіла. Залізного, залізно-кам'яного, вагою до 10 кілограмів", - розповів вчений-астроном Юрій Горбаньов.

Подібне сталося в цьому ж районі у 1946 році. Тоді на землі знайшли метеорит вагою 40 кілограмів. Космічний камінь шукають і цього разу, але фахівцям доведеться обстежити більше двохсот квадратних кілометрів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1479 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]