Пт, 2024-03-29, 17:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:50
Версія Порошенка - люстрація
Інші останні Політичні новини

Якщо Петро Порошенко вважає, що краща люстрація – це парламентські вибори (тобто за логікою Президента нинішні судді, міліціонери, прокурори мають оминути люстрацію), то чому йому не запропонувати законодавчі норми, які запроваджують державне фінансування політичних партій, відкриті виборчі списки та ліміти на фінансування виборчих компаній?

У цьому разі до парламенту потрапили би нові, незалежні від олігархічного капіталу партії. Тоді би і сталася люстрація через вибори. А так, при нинішніх виборчих нормах, у парламенті знову опиняться проолігархічні політичні проекти – зі старими підходами, звичками і намірами.

Це так, якби, наприклад У Чехії, замість люстраційного закону 1991 року, який забороняв працівникам колишньої комуністичної служби безпеки і високим компартійним функціонерам обіймати керівні посади на державній службі та балотуватись до виборчих органів усіх рівнів, запропонували би знову взяти участь у виборах, - причому за старою однопартійної системою, яка би повертала компартію до влади.

Сергій Таран

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 900 | Додав: adminA | Теги: версія Порошенка - люстрація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]