Пт, 2024-04-19, 15:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:17
Ветеранам Другої світової Гройсман роздасть по 400 грн, родинам загиблих - по 500 грн
Інші останні Офіційні новини

З нагоди Дня перемоги у Другій світовій війні (9 травня) ветерани отримають з державного бюджету по 400 гривень, а сім'ї загиблих - по 500 гривень. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду у п'ятницю, 29 квітня 2016 року, передає "Укрінформ".

"Я думаю, що не тільки у ці дні ветерани мають відчувати турботу і тепло наших сердець. Я вважаю, що наш обов'язок сьогодні підтримати фінансово цих людей. Зрозуміло, що 170 гривень, які були передбачені - це було недостатньо. І тому ми знайшли ці резерви і 400 гривень кожен має отримати. Я вважаю, що це буде наш невеликий внесок", - сказав Гройсман.

На засіданні уряду було ухвалено постанову про збільшення розмірів щорічної разової грошової допомоги до 9 травня деяким категоріям громадян, зокрема, ветеранам. Раніше мінімальний розмір допомоги для осіб, які мають статус учасника війни, становив 170 гривень. Незначна сума також передбачалася для сімей загиблих. Їм загалом мали виплатити 465 тисяч гривень. До першої категорії в Україні належить 597,5 тисяч осіб, а до другої - 217 тисяч 848.

Завдяки ухваленій постанові учасники війни тепер отримають по 400 гривень, а родини загиблих - по 500 гривень. Для цього із держбюджету виділять 161 мільйонів гривень.

Нагадаємо, з 1 травня істотно зростають тарифи на газ та електроенергію для населення.

Як запевняє віце-прем'єр Павло Розенко, підвищення ціни на газ "не відчують" малозабезпечені українці, а це близько шести мільйонів сімей.

Однак, ще 1 квітня Розенко говорив, що уряд наразі не планує збільшувати вартість спожитого природного газу для фізичних осіб. "Кон'юнктура світових цін на газ змінилася, вони впали, і зараз уряд проводить переговори з МВФ про перегляд цього положення меморандуму...", - стверджував тоді Розенко.

Уряд Гройсмана на виконаня вимог МВФ з 1 травня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" продавати населенню природний газ за єдиною ціною 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів (з урахуванням ПДВ, витрат на транспортування та інших витрат), тим самим відмінивши так звану "соціальну норму" в обсязі 1 200 кубічних метрів на опалювальний сезон за ціною 3 600 гривень за тисячу кубічних метрів, яка діяла в опалювальний сезон 2015/2016 років.

Згідно заяви опозиційної партії "Батьківщина", рішення уряду призведе до "підвищення вдвічі" вартості централізованого опалювання й гарячої води у багатоповерхових будинках. "Це виглядає особливо цинічним на тлі того, що днями ціна на газ для промисловості була знижена на 12%. Тобто тепер олігархи платитимуть за газ менше, ніж пересічні українці", - заявили у "Батьківщині".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, родинам загиблих, 400 грн, ветерани Другої світової, 500 грн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]