Чт, 2024-03-28, 18:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:29
Вибачилася за повільну реакцію на дії Брейвіка норвезька поліція
Інші останні Новини світу

Поліція Норвегії вперше визнала, що занадто повільно відреагувала на повідомлення про стрілянину на острові Утейа, де влітку минулого року загинули учасники молодіжного табору.

Андерс Берінг Брейвіквідкрив вогонь по молоді, що зібралася на острові. 69 людей загинули.

Поліція прибула на острів лише через годину і 20 хвилин після початку стрілянини. До цього Брейвік підірвав бомбу в центрі Осло в результаті чого загинули 8 людей, і це відвернуло увагу поліції.

Комісар норвезької поліції Ейстейн Меланд приніс вибачення від імені поліції, повідомляє Бі-Бі-Сі.

За його словами, "кожна хвилина коштувала нам дуже дорого. Важко усвідомлювати, що можна було врятувати життя, якщо б його зупинили вчасно".

Норвезька поліція щойно закінчила розслідування своїх власних дій 22 липня 2011 року. Крім того, що поліція була зайнята вибухом в Осло, багато поліцейських перебували у відпустці.

Серед інших причин недостатньо оперативних дій поліції - відсутність вертольота, збій системи комунікації та перевантаженість катера, який доставив підмогу на Утейю.

Унні Еспеланд Маркуссен, мати однієї із загиблих на острові Утейя заявила, що задоволена вибаченнями поліції. Її 16-річна дочка Андрін, як відомо, була останньою жертвою Брейвіка.

"По-моєму, це дуже добре, що вони самі себе критикують. Ми давно вже чекаємо вибачень", - сказала вона на сайті газети Aftenposten.

Загалом Брейвік убив 77 людей, ще 151 людина зазнала поранення.

Йому висунуто звинувачення в тероризмі, але прокуратура дала зрозуміти, що вважає Брейвіка душевнохворим, і воліла б, щоб його помістили в психіатричну лікарню.

Очікується, що Брейвік постане перед судом 16 квітня.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: дії Брейвіка, Норвезька поліція вибачилася | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]