Вт, 2024-04-16, 10:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:27
Вибираємо велосипед для подорожі у гори
Інші останні Туристичні новини

Подорожі у гори, екстрим та активний відпочинок потребують не лише належного досвіду, але і транспорту. Для цього потрібно правильно підібрати гірський велосипед, щоб під час катання велосипедист не відчував дискомфорту та міг насолоджуватися процесом. Про те, як правильно підібрати велосипед для подорожей у гори, детальніше в статті.

Види гірських велосипедів

Спочатку потрібно розібратися, яким буває двоколісний гірський транспорт. Серед безлічі допоміжних типів, велосипеди у Львові розділяють на два основні види:

  • Хардтейл. Прямий переклад з англійської — жорсткий хвіст, який є дуже красномовним. Цей велосипед не має заднього амортизатора, лише на передньому колесі. Деякі моделі не мають амортизаторів зовсім, але такий варіант для комфортної подорожі у гори буде не найкращим. Загалом хардтейли використовують для прогулянок не дуже агресивними трасами, але профі можуть обирати їх і для спортивних змагань.
  • Двопідвіс. В таких моделях облаштовані два амортизатори, які роблять їзду більш комфортною та приємною. З ними прогулянка навіть складною трасою стане легкою та приємною. Але пам’ятайте, що вони мають значно більшу вагу за свого попереднього товариша. Тому якщо траса передбачає деякий час підйом пішки, це може завдати дискомфорту. 

Обираючи між цими двома варіантами, слід робити вибір на користь того, який більше підходить під стиль вашого катання. Наприклад, для фрірайду підходить будь-яка з цих моделей, а от для стрімкого даунхілу краще використовувати двопідвіс. 

Як вибирати велосипед за деталями

Рама

Найчастіше сучасні велосипеди роблять з алюмінієвими рамами, але є і сплави вуглецю, титану та звичайна сталь. Титан — найбільш практичний та міцний матеріал, але такі моделі коштуватимуть дуже дорого. Сталь гарно амортизує велосипед, але дуже важка. Золотим стандартом вважається алюміній, адже він достатньо міцний, не іржавіє та має доступну ціну. 

Колеса

Оптимальний варіант для купівлі велосипеда — модель із 29-дюймовими колесами. Вони дозволяють швидко прискорюватися без важких зусиль. Також завдяки розміру вони добре набирають швидкість накатом. Якщо ж вам буде незручно, або високо, то придивіться до моделей на 27,5 дюйма. Підібрати велосипед можна в каталозі сайту Алло.юа.

Покришки та обід

З покришками все просто — чим складніша траса, тим поверхня має бути жорсткішою. Ободи для прогулянки по горах краще обирати посилені, щоб вони витримали різкі перепади висот, каміння, ямки. 

Гальма

Гальмові механізми поділяються на два типи: об обідні та дискові. Обідні вважаються доволі бюджетним варіантом, підійдуть для не дуже крутих схилів, але вони сильно зношують колісний обід. Дискові вважаються більш потужними та надійними, адже вони фізично блокують колесо. Таким чином ці гальма краще підійдуть для прогулянки по крутих горах. Вдалих покупок!

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 633 | Додав: admin | Теги: велосипед, подорож, гори | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]