Пт, 2024-04-19, 04:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:48
Віче на Майдані схвалило "наказ" новому президенту України Порошенку
Інші останні Новини України

 Громадське віче, що розпочалося сьогодні, 8 червня о 12.00 на Майдані Незалежності в Києві, схвалило "наказ" новому президенту України Петру Порошенку.

"Наказ" зачитав один із священиків зі сцени Майдану, передає УНІАН.

На Вічі вимагають дострокових виборів до Верховної Ради

"Ми, народ України, обрали тебе президентом України першим серед рівних, а не царедержцем", - йдеться в наказі.

Також у "наказі" від імені народу України Порошенка просять забезпечити перш за все "духовність і мораль для всіх і кожного"; забезпечити, щоб закон був одним для всіх; створити правову державу на основі загальнолюдських цінностей. Також учасники віча сподіваються, що Порошенко втілить нову національну ідею - створення України як країни рівних можливостей.

Крім того, Порошенка просять забезпечити можливість територіальним громадам відкликати посадовців будь-якої гілки влади. Йдеться в документі також про необхідність децентралізації влади і бюджетів, а також про стійкий розвиток України та її економіки.

Серед інших пунктів зазначається відновлення дійсної історії України-Русі, вивчення її народом України та донесення дійсної історії України до всіх народів світу; виховання патріотів і захисників Батьківщини.

"А ми, народ України, беремо на себе зобов’язання працювати чесно і самовіддано для виконання цих завдань і зробимо все можливе, щоб ці завдання виконати. Ми покладаємо надію, що наш президент буде прикладом для свого народу і приведе народ і країну до світлого майбутнього", - йдеться у "наказі".

Учасники віча побажали Порошенку здорров’я наснаги, витримки.

"Обертайтеся обличчям до нас. А ми будемо підтримувати і добре дивитись", - додав священик.

Також учасники віча вшанували загиблих на Майдані хвилиною мовчання.

На Вічі вимагають дострокових виборів до Верховної Ради

Учасники Громадського віча на Майдані вимагають дострокових виборів до Верховної Ради і термінового призначення дати їхнього проведення.

Таку вимогу до нового президента України Петра Порошенка та до чинного парламенту озвучили представники Ради Майдану.

Як зазначали учасники віча, Майдан не розходиться і не припиняється з багатьох причин, й однією з головних є те, що "досі у вищому законодавчому органі влади знаходяться люди, які 16 січня проголосували за диктаторські закони", і багато із цих людей не приходять на засідання ВР, не підтримують реформи.

Майдан наголошує, що вибори повинні проводитись за пропорційною системою, а громада має формувати списки. Також учасники віча вимагають зниження прохідного бар’єру у Верховну Раду до 3%, "оскільки нинішній бар’єр не дає можливості потрапити в парламент молодим політичним силам, які народжені Майданом".

Крім того, серед вимог - фінансова прозорість партій: звіти перед громадянами про джерела надходження коштів та витрати на виборчі кампанії перед голосуванням.

"Наступна наша вимога - це забезпечити належні заходи безпеки, щоб виборці усіх регіонів могли висловити свою позицію щодо того, хто має бути у Верховній Раді. Ми не можемо обрати Раду тільки частиною України. Донецьк, Луганськ та Крим повинні також обирати своїх представників до Верховної Ради", - наголосили учасники віча на Майдані.

Відзначимо, раніше президент Петро Порошенко висловився за досягнення домовленості між владою і народом України для спільної боротьби з корупцією.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 988 | Додав: admin | Теги: віче, майдан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]