Пт, 2024-04-19, 20:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:30
Від бєларуської молочки Україна знову "закрилася" - молокопродукти не відповідають нормам
Інші останні Економічні новини
Держветфітослужба України заборонила з 21 січня ввозити продукцію бєларуських ВАТ "Бабусина кринка" і ВАТ "Молочні продукти", а з 23 січня - ВАТ "Оршанський молочний комбінат". Про це йдеться в повідомленні Держветфітослужби, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, такі заходи вжито у зв'язку з невідповідністю продукції цих підприємств українським нормам безпеки за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками.

Які саме порушення наявні в показниках якості бєларуських молокопродуктів, відомство не уточнює.

Держветфітослужба зазначає, що вантажі, які надійшли в Україну до заборони, підлягають оформленню після проведення розширеного ветеринарного контролю.

"Скасування часових обмежень можливе після вжиття бєларуською стороною належних заходів та інспектування зазначених підприємств", - йдеться в прес-релізі.

Нагадаємо, торік у лютому Україна призупинила імпорт м'яса і молока з Бєларусі через африканську чуму свиней.

3 травня 2012 року Україна та Бєларусь домовилися, що Мінськ найближчим часом вирішить питання доступу на свій ринок українських виробників пива, а Україна може зняти запроваджені раніше тимчасові обмеження на постачання бєларуської м'ясомолочної продукції.

Зазначимо, наприкінці грудня 2012 року повідомлялось, що бєларуський холдинг "М'ясомолпром", який об'єднує 17 молочних і м'ясних компаній, в першому кварталі 2013 року почне продавати свою продукцію на українському ринку.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 932 | Додав: adminA | Теги: нормам, україна, бєларуської молочки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]