Сб, 2024-04-20, 02:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:42
Від будівництва Nabucco угорська MOL відмовляється
Інші останні Новини світу

Генеральний директор Угорської нафтогазової компанії (MOL) Жолт Ернаді підтвердив, що компанія виходить із проекту спорудження міжнародного газопроводу Nabucco. Про це він заявив після зборів акціонерів компанії, повідомляє "УКРІНФОРМ".

"MOL справді виходить із проекту. За нинішніх обставин підприємство не вбачає, що проект, який коштував MOL 20 млн євро, міг би бути успішно завершений", - заявив Ернаді.

Керівник компанії зазначив, що MOL припиняє фінансування через відсутність хорошого менеджменту у проекті Nabucco.

"Незалежно від цього у разі реалізації проекту Nabucco газопровід спокійно може бути прокладений територією Угорщини, більше того - це в інтересах усіх", - наголосив Ернаді.

Нещодавно про вихід угорської нафтогазової компанії MOL із проекту спорудження міжнародного газопроводу Nabucco заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Адже газопровід був задуманий, щоб зменшити залежність ЄС від російського газу, але давно існують сумніви, чи зможе Nabucco укласти надійні контракти про постачання в Прикаспійському регіоні, де суттєвий вплив має Росія.

Проект Nabucco передбачає транспортування природного газу з каспійського регіону в європейські країни в обхід Росії. Він розрахований на щорічне транспортування 31 млрд кубометрів газу, що становитиме не більше ніж 5% потреб ЄС у газі в 2020 році. Учасниками проекту з рівними частками по 16,67% є австрійська компанія OMV, угорська MOL, болгарська Bulgargaz, румунська Transgaz, турецька Botas і німецька RWE.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 963 | Додав: adminA | Теги: Угорська MOL відмовляється, будівництва Nabucco | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]