Чт, 2024-03-28, 11:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:53
Від Польщі МЗС України вимагає легалізації місць поховань українців та опіки над ними
Інші останні Українці в світі

В МЗС України прокоментували акт вандалізму щодо українського пам’ятника поблизу Перемишля в Польщі.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«В Україні обурені демонстративними і зухвалими діями щодо українського пам’ятника в селі Грушовичі поблизу Перемишля. Це відверта провокація в переддень вшанування 70-х роковин злочинної акції Вісла – очевидно з метою відвернення уваги від цієї сумнозвісної дати», – зазначають в МЗС.

Також наголошується на тому, що спільним інтересом сторін є спокійне врегулювання ситуації що виникла – комплексно в правовому полі, щоб у подальшому не було дій подібного роду.

«Ми звернемося до польської сторони за офіційними роз’ясненнями і узгодимо подальші кроки стосовно легалізації усіх місць поховань як на території Польщі, так і польських в Україні з метою забезпечення їм належної опіки на державному рівні відповідно до двосторонньої угоди про збереження місць пам’яті з 1994 р.», – пишуть в МЗС.

Також зазначається, що вже існує домовленість про проведення найближчими днями у Варшаві двосторонніх консультацій за участю керівництва Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій, яка відповідальна за реалізацію вищезгаданої угоди.

Нагадаємо, що вчора біля Перемишля польські націоналісти знищили пам’ятник воїнам УПА. А голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович назвав цей акт вандалізму продовженням злочинів, вчинених проти українців польськими комуністами 70 років тому.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 833 | Додав: adminA | Теги: легалізація місць поховань українці, МЗС України, Польща, опіка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]