Пт, 2024-03-29, 01:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:44
Від російської мови міністр закордонних справ Клімкін відмовився
Інші останні Офіційні новини

Новопризначений міністр закордонних справ Павло Клімкін після участі у засіданні Ради ЄС у закордонних справах, спілкуючись із журналістами у Люксембурзі, принципово відповідав українською мовою.

Як повідомляє Українська правда, російський журналіст тричі ставив питання російською, проте міністр щоразу відповідав йому українською. Все ж, у кінці брифінгу Клімкін сказав кілька фраз російською, описуючи мирний план президента Порошенка.

«Вся ідеологія плану побудована на діалозі. Всі пункти можливо реалізувати лише через діалог. Тому коли я чую, що хтось не готовий до діалогу, мене це дивує», – сказав міністр, не уточнивши, про кого йдеться.

Павло Клімкін розповів, що на засіданні розглядалося питання можливого накладення на Росію більш жорстких санкцій.

«Питання санкцій обговорюється зараз (на закритій частині засідання ради ЄС). Рішення про санкції якщо буде прийнято, то на рівні глав держав – в разі того, якщо зусилля щодо досягнення миру не дадуть успіху».

Міністр прокоментував і участь України у засіданні Ради ЄС у закордонних справах:

«Україна та особисто я, як міністр, вперше брали участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ країн-членів ЄС», – наголосив він.

Згодом Клімкін, не приховуючи амбіцій, написав у своєму Twitter, що «прийде час і глава МЗС України представлятиме за цим столом державу-члена ЄС».
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 853 | Додав: adminA | Теги: відмовився, Міністр закордонних справ Клімкін, російської мови | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]