Пт, 2024-03-29, 18:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:45
Відкрито унікальний фонтан в Умані
Інші останні Новини з регіонів України

  В Умані відкрито унікальний фонтан

В Умані, що на Черкащині, у сквері імені Тараса Шевченка розпочав роботу новий світломузичний комплекс фонтанів "Перлина кохання", аналогів якого в Україні немає.

Про це заявила начальник відділу туризму Уманської міської ради Анна Ковальова, повідомляє портал Zruchno.Travel.

За словами Ковальової, унікальність нової атракції зі світломузичним і лазерним шоу в тому, що фонтани розміщено на воді й на суші. Висота водного екрана сягає 200 метрів.

Комплекс складається з основної чаші площею 450 кв. м, встановленої на суші (саме з неї піднімається двохсотметровий водний екран), світлодинамічного фонтану, що плаває на Осташівському ставку, і трьох статичних фонтанів зі світлодинамічним підсвічуванням. Висота струменя води динамічного фонтану на ставку становить 19 метрів, а статичних – близько двох метрів.

За словами Ковальової, уманський фонтан увійшов до трійки найбільших фонтанів в Україні. На її думку, хоч він і нагадує знаменитий фонтан Roshen у Вінниці, конкурувати вони не будуть, оскільки конструкції відрізняються і кожна по-своєму унікальна.

Встановлення фонтанного комплексу та реконструкція скверу імені Тараса Шевченка обійшлися в майже 26 мільйонів гривень. Значна частина коштів була виділена з державного бюджету, ще частина – з місцевого міського бюджету.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 759 | Додав: adminA | Теги: умань, унікальний фонтан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]