Сб, 2024-04-20, 14:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:17
Відкрито виставку, присвячену Євромайдану, у польському Сеймі
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Сьогодні, 5 березня, у Сеймі Польщі урочисто відкрито виставку, присвячену минулорічним акціям протесту в Україні, котрі привели до зміни влади в країні.

У відкритті вистави, зокрема, взяв участь секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов, який сьогодні розпочав свій дводенний візит до Польщі, та глава Сейму Радослав Сікорський, передає УНІАН.

"Експозиція, організована під патронатом глави Сейму, була підготовлена з ініціативи віце-маршалком Сейму Ельжбети Радзішевської. На виставі представлені 28 картин, натхненням для яких послугували минулорічні події на київському Майдані", - зауважила прес-служба польського парламенту.

Автором картин є український митець Матвій Вайсберг.

У рамках експозиції також виставлено 20 фотографій, котрі показують події на Майдані Незалежності у Києві авторства фоторепортера польського "Goscia Niedzelnogo" Якуба Шимчука.

Нагадаємо, у червні 2014 в парламенті Естонії проходила виставка київської художниці Марії Діордійчук та української арт-групи Drugyj front під назвою "Кольори свободи", яка представляла події на Майдані Незалежності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 777 | Додав: adminA | Теги: виставку, польському Сеймі, присвячену Євромайдану | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]