Сб, 2024-04-20, 02:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:31
Відкриття виставки "Самородок" заслуженого ювеліра України, повного кавалера орденів Меморіального Фонду Карла Фаберже О. В. Мірошнікова
Інші останні Культурні новини

15 листопада 2013 р. о 16.00 у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкривається виставка заслуженого ювеліра України, повного кавалера орденів Меморіального Фонду Карла Фаберже О. В. Мірошнікова "Самородок". Співорганізатором виставки є Музей історичних коштовностей України. На виставці представлене каменерізне та ювелірне мистецтво.

Кияни та гості міста вперше познайомилися з творами О.В. Мірошнікова на його персональній виставці, яка відбулась у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва у 2004 р. Відтоді його називають "Галицький Фаберже".

Щоб виконати творчі завдання митець щоразу опановує нові технології обробки самоцвітів, способи поєднання різних матеріалів, що дозволяє митцеві досягти особливої виразностi та живописностi. Вражає і розмаїття тем, які відображає О. Мірошніков: "…події із життя, природа. Від кам’яної доби, трипільської культури, скіфів та інших культур – до космосу". Автора надихає навколишній світ: стрімкі гори і зелені ліси, ніжні квіти і барвисті метелики. Справжній художник, Олександр Васильович різними засобами відтворює характери персонажів, передає свою любов до них.

Нині митець перебуває у розквіті сил і таланту. Роботи художника зберігаються у приватних колекціях України, Європи та Америки. На думку і спеціалістів, і пересічних глядачів його твори належать до золотого фонду не лише українського, а й світового ювелірного мистецтва.

Виставка працюватиме до 06 грудня 2013 року.

Наша адреса: вул. Лаврська, 9, корп. 2. Тел. 280 36 93, 280 13 43

www.mundm.kiev.ua

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 932 | Додав: nowyny | Теги: мірошніков самородок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]