Пт, 2024-04-19, 10:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:40
ВІдкриття виставки творів Тетяни Мялковської "Малярство на дереві"
Інші останні Культурні новини

23 січня 2015 р. о 16 год. у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкриється виставка творів Тетяни Мялковської «Малярство на дереві», м. Луцьк.

Т. Мялковська народилася 26 квітня 1970 року в с. Поріччя на Львівщині. Закінчила Самбірське педагогічне училище, а 1994 року – Інститут мистецтв Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Член Національної спілки художників України з 2002 р.; засновник і керівник дитячої художньої студії «П'ятерня» (м. Луцьк); організатор луцької художньої парафіяльної студії в монастирі Св. Василія Великого. Відома художниця і як учасник багатьох міжнародних творчих пленерів, організатор благодійних проектів та щорічного благодійного аукціону творів образотворчого мистецтва на користь дітей-сиріт. Художниця працює в стилі фольк-модерн в техніках розпису на тканині, дереві та малярстві. У творчості автора чільне місце займає вивчення традиційної обрядовості Полісся, що знайшло своє відображення в царині станкового малярства. Образи святих – творчо стилізовані, вражають своєю експресивністю та насиченістю кольору.

Роботи Тетяни Мялковської зберігаються в музеях, галереях і приватних колекціях України, США, Німеччини, Чехії, Болгарії, Польщі, Угорщини.

Виставка триватиме до 8 лютого 2015 р.

Адреса музею: вул. Лаврська, 9, корпус 2
Телефон для довідок: 280-58-12
Сайт: www.mundm.kiev.ua

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 914 | Додав: admin | Теги: малярство на дереві, тетяна тялковська, виставка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]