Пт, 2024-04-26, 08:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:23
Відкрився саміт АТЕС у Владивостоку. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
У Владивостоку в неділю, 2 вересня, відкрився тиждень саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва - АТЕС, повідомляє Радіо Свобода. Першим заходом форуму стала зустріч старших посадових осіб АТЕС. Сьогодні ж починаються засідання молодіжного саміту організації. Російське головування в АТЕС проходить під девізом "Інтеграція в цілях розвитку - інновація в цілях процвітання". Тижневий форум АТЕС завершиться зустріччю лідерів країн учасниць організації 8-9 вересня. На ній будуть обговорюватися проблеми регіональної економічної інтеграції, зміцнення продовольчої безпеки, лібералізація торгівлі та інвестицій, а також інші проблеми світової економіки та політики. У саміті, який проходить в недавно побудованому кампусі Далекосхідного федерального університету на острові Російський у Владивостоці, візьмуть участь представники 21 країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону, в тому числі - США, Китаю, Японії.

Як повідомлялося, в листопаді 2009 року в Сінгапурі відбувся саміт країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Основними темами форуму були глобальна фінансова криза і перезавантаження економічної системи.

Довідка

Азіатсько-Тихоокеанський регіон (АТР) населяють більше третини жителів планети, на яких припадає до 60-70% світового виробництва і 47% обсягу міжнародної торгівлі. В даний час регіон об'єднує 21 країну і територію: Японію, США, Канаду, Австралію, Нову Зеландію, Південну Корею, Індонезію, Таїланд, Філіппіни, Малайзію, Сінгапур, Бруней, КНР, Гонконг (Сянган), Тайвань, Мексику, Папуа-Нову Гвінею, Чилі, Росію, В'єтнам, Перу.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1147 | Додав: adminA | Теги: саміт АТЕС, Владивостоку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]