Чт, 2024-04-18, 21:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:03
Відносини Києва та Москви за Януковича стали гірші, ніж за Ющенка
Інші останні Політичні новини

Розв'язанню проблем у питаннях, пов'язаних з упорядкуванням функціонування російського Чорноморського флоту в Україні, заважає низький рівень українсько-російських стосунків.

Як повідомляє ZN.UA з посиланням на свої джерела, близькі до переговорного процесу з питань тимчасового перебування Чорноморського флоту в Україні, відносини Києва і Москви зараз навіть гірші, ніж були за часів Віктора Ющенка. А Росія і Україна, можливо, перебувають напередодні "великого вибуху" у стосунках.

У Києві багато хто вважає, що цього слід очікувати в найближчі місяці. У двосторонніх відносинах накопичується критична маса невдоволення.

Кремль не може не турбувати ситуація з російським бізнесом у нашій країні, коли російські підприємці втрачають контроль над підприємствами в Україні. Не сприяє стабілізації двосторонніх відносин і жорстка політика Москви щодо Києва: з газового питання, "сирної" проблеми, вступу України до Митного союзу, розвитку відносин нашої країни з НАТО тощо.

Свою роль відіграє і очевидна неприязнь російського прем'єра і українського президента. Проблеми в їхніх взаєминах посилює і те, що в останні два роки основним партнером Януковича у переговорах Київ бачив Дмитра Медведєва. Жахлива помилка Банкової в очах Володимира Путіна. І ця криза у двосторонніх відносинах буде тільки посилюватися в міру посилення інтеграційної складової зовнішньої політики Кремля.

Зазначимо, що влада України та Росії і далі випробовує одна одну на міцність, але перевага у Москви. Таку думку висловив директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін. "У мене таке враження, що поки що обидві сторони випробовують одна одну на міцність", - сказав Затулін.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1014 | Додав: admin | Теги: янукович, ющенко, Москва, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]