Сб, 2024-04-20, 00:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:39
Вiдновити чемпіонат України з 16 командами пропонує ФФУ
Інші останні Спортивні новини

 У резонанснiй епопеї довкола формату майбутнього чемпiонату України стався несподiваний поворот. Федерацiя футболу України запропонувала варiант, за яким у наступнiй першостi виступить не 14 i навiть не 12 команд, а 16. Про це повідомив виконавчий директор ФФУ Володимир Генiнсон.

"Наша позицiя така, що ми б хотiли представити якомога бiльше регiонiв. У нас найбiльша в Європi країна, ми не можемо грати тiльки з представниками центру. Будемо наполягати i просити розширити Прем’єр-лiгу до 16 команд", - заявив він.

ФФУ має намiр залучити до елiтного ешелону п’ять клубiв Першої лiги: "Зiрку", черкаський "Днiпро", харкiвський "Гелiос", марiупольський "Iллiчiвець" та київський "Оболонь-Бровар".

Цей крок обурив багато клубiв, а також Прем'єр-лiгу, якi активно вiдстоюють формат iз 12 клубами-учасниками та iз запровадженнями матчiв плей-оф, пише Zik.

Висловив свою думку і президент ПФЛ Сергій Макаров.

За його словами, команди Першої ліги здатні конкурувати з клубами елітного дивізіону.

"Ми зараз чуємо багато нарiкань, що з Першої лiги прийдуть слабкi команди. Я так не думаю. Пропоную глянути у турнiрну таблицю Прем"єр-лiги на позицiї "Олександрiї" та днiпродзержинської "Сталi", якi також в минулому сезонi виступали в Першiй лiзi. Певен, що п’ять команд Першої лiги так само складуть конкуренцiю елiтним суперникам", - висловив думку він.

"Усi п’ять клубiв мають фiнасову стабiльнiсть. Прем’єр-лiзi не треба буде зменшувати вимог до учасникiв, бо п’ять першолiгових клубiв витримують планку елiтного дивiзiону. Нинi ми чуємо про бюджет у розмiрi п’яти мiльйонiв доларiв. На мiй погляд, нинi можна виступати в Прем’єр-лiзi маючи не п’ять, а три з половиною мiльйона доларiв", - зазначив Макаров.

За його словами, якщо зникнуть команди Прем’єр-лiги, то виникне форс-мажор.

"Хтось скаже, що буде порушення спортивних принципiв, адже не всi клуби, що рвуться в елiту, займають лiдерськi позицiї у Першiй лiзi. Це не проблема. Якщо зникнуть команди Прем’єр-лiги, то виникне форс-мажор. А вiн дає пiдстави змiнити регламент", - підкреслив президент ПФЛ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 648 | Додав: admin | Теги: 16 команд, чемпiонат України, ффу | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]