Ср, 2024-04-24, 17:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:53
Відновлення територіальної цілісності України і зупинення російської агресії забезпечать безпеку Європи - Парубій
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Відновлення територіальної цілісності України і зупинення російської агресії забезпечать безпеку Європи. Про це на засіданні Парламентської асамблеї ГУАМ "Безпека в Європі: поточна ситуація і уроки для політиків" сказав перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій, передає УНІАН.

За словами Парубія, "Україна, мирна держава у центрі Європи, стала жертвою збройної агресії з боку держави, яка володіє одним з найбільших у світі військових арсеналів, у тому числі ядерним". Він нагадав, що Росія за Будапештським меморандумом була одним з гарантів суверенітету і територіальної цілісності України.

На думку Парубія, нинішня війна - це не просто українсько-російське протистояння. "Плани Путіна виходять далеко за межі України. І коли він проголошував кілька років тому, що розвал Радянського Союзу є найбільшою геополітичною трагедією XX століття, у тому й захована відповідь на ключове питання, що хоче Путін. Путін хоче відновлення імперії у новітньому вигляді з центром впливу у Кремлі", - сказав він.

Крім того, зазначив Парубій, президент РФ Володимир Путін намагається розколоти Європу і посіяти розкол між Євросоюзом та США заради досягнення своїх цілей.

Він зазначив, що Путін і РФ "ведуть гібридну війну не тільки проти України, а проти всієї Європи". "І сьогодні питання міжнародної безпеки та миру в Європі концентрується в першу чергу навколо України. Якщо буде відновлено територіальну цілісність України, якщо ми зуміємо зупинити агресію, ми зможемо забезпечити і безпеку в Європы. Але якщо Росія продовжить агресивну політику, триватиме підтримуване нею кровопролиття на Донбасі чи затягнеться на роки під виглядом так званого "замороженого конфлікту", в такому випадку світу загрожує скочування у прірву хаосу і домінування грубої сили. Європа повернеться в стан беззаконності, де ніхто і нікому не довіряє, де не діють жодні міжнародні зобов`язання, а сильні держави ведуть безперервну гонку озброєнь за право диктувати свої умови", - сказав перший віце-спікер.

За словами Парубія, ключовим питанням залишається повернення Україні Криму, адже саме з його окупації почалося руйнування Росією європейської системи безпеки.

Водночас, він наголосив, що, незважаючи на всю ту допомогу, яка надається Україні, їй потрібна і більш рішуча підтримка. "Зокрема з наданням для нашої держави оборонного озброєння. Адже ми протистоїмо одній із найпотужніших мілітарних імперій світу", - сказав Парубій.

Крім того, заявив він, в Україні розвивається широка загальносуспільна консолідація в напрямку посилення співпраці з ЄС та НАТО задля досягнення відповідних стандартів і набуття повноправного членства, що, у свою чергу, "стане надійним фундаментом гарантування безпеки в Європі і світі".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 795 | Додав: adminA | Теги: зупинення російської агресії, Парубій, територіальна цілісність України, безпека Європи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]