Пт, 2024-03-29, 03:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:19
Відновлює імпорт українських яєць Ізраїль та відкриває для Києва ринок охолодженого м`яса
Інші останні Економічні новини

Уряд Ізраїлю вирішив поновити припинений у січні поточного року імпорт українських яєць, оскільки підозри в зараженості української продукції сальмонелою не підтвердилися, повідомив у ході наради міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко.

"Ізраїльська сторона дала завдання максимально швидко відкрити ринок яєць", - сказав він.

"Ні ізраїльська сторона, ні українська не підтвердили сальмонелу в українських яйцях. Українські яйця чисті і здорові", - додав Павленко.

Міністр зазначив, що українські підприємства вже готові відновити поставки. Однак ринок залишиться закритим до відповідного розпорядження про відкриття з боку ізраїльських ветеринарних відомств.

"З нашого боку є готовність хоч з понеділка (28 березня – ред.), зараз питання до ізраїльських санітарів і фітосанітарів, коли вони будуть готові відкрити ринок", - додав Павленко.

Крім того, Павленко повідомив, що Україна отримала доступ на ринок охолодженої яловичини і м`яса птиці Ізраїлю, але безпосередні поставки продукції можуть розпочатися лише після необхідної сертифікації підприємств, яка може бути завершена за час від місяця до півроку.

"Ми відкрили ізраїльський ринок охолодженого м`яса - яловичини і птиці", - повідомив Павленко.

Міністр додав, що процес узгодження ветеринарних сертифікатів вже розпочався і триватиме до шести місяців.

"Зараз починається робота на рівні наших ветеринарних органів, які повинні провести сертифікацію наших підприємств, що висловлять бажання, і після цього буде проведено відкриття. З нашого досвіду, відкриття може тривати від місяця до шести", - зазначив міністр.

Крім того, за його словами, Ізраїль висловив бажання запровадити режим вільної торгівлі з Україною і розпочати роботу в цьому напрямі влітку поточного року.

Міністр сподівається, що зона вільної торгівлі з Ізраїлем може бути запроваджена вже до кінця 2016 року.

"Ми готові з аграрної частини до цих переговорів і сподіваємося, що до кінця року ми зможемо просунути і зробити зону вільної торгівлі з Ізраїлем", - сказав Павленко.

Як повідомлялося, раніше Україна отримала від Міністерства навколишнього середовища і води Об`єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) дозвіл на постачання до цієї країни яловичини, баранини і курятини, а також веде переговори про отримання дозволу на експорт молочних продуктів, риби і яєць.

В рамках проведеної урядом політики диверсифікації зовнішніх ринків збуту в 2015 році українські виробники отримали дозвіл, зокрема, на експорт яєць до Ізраїлю, курятини – до Єгипту і Саудівської Аравії, молочної продукції – до Китаю і ЄС. Крім того, для підприємств м`ясо- та молокопереробної промисловості також забезпечено доступ на ринки Молдови, Казахстану, Киргизстану, Вірменії й Узбекистану.

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO) виділяє Монголію, Таджикистан, Туркменістан і Сербію серед найбільш перспективних ринків для українських експортерів.

 

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 728 | Додав: adminA | Теги: Ізраїль, Київ, імпорт українських яєць, ринок охолодженого мяса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]