Чт, 2024-03-28, 15:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:30
Відсьогодні дорожчають тепло та гаряча вода. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Українці відчують ефект підвищення тарифів лише з жовтня цього року. Про це в ефірі Еспресо.ТV сказав віце-прем'єр міністр Павло Розенко.

"Українці відчують ефект підвищення тарифів лише з жовтня місяця. По-перше - для тих, хто використовує газ, є можливість використання відповідних державних програм щодо зменшення плати за споживання газу, зокрема здійснення відповідних енергозаощаджувальних заходів. Таким чином можна зменшити використання газу та електроенергії для опалення житла для приватних будинків", - сказав віце-прем'єр.

По-друге, наголосив Розенко, є програма субсидій, і як правило хвилюються за те, як заощадити та пережити наступну зиму ті, хто субсидій не отримав.

"Люди, які отримали субсидії, а це 5,5 млн українських сімей, знають, що їм хвилюватися не варто. Держава в повному обсязі компенсує підвищення цін на житлово-комунальні послуги", - зауважив він.

За прогнозами міністра соціальної політики Андрія Реви, кількість одержувачів субсидій, яка наступного опалювального сезону зросте з 5,5 до 9 мільйонів домогосподарств, почне зменшуватися через 1,5-2 роки, повідомила прес-служба Мінсоцполітики.

Як наголошується в повідомленні, про це Рева сказав на нараді з представниками Міністерства соціальної політики, Міністерства фінансів, Державного центру зайнятості (ДЦЗ) і Пенсійного фонду України (ПФУ).

Прес-служба повідомила, що темою наради став обмін інформацією в електронному вигляді між цими відомствами для полегшення отримання соціальних виплат українцями.

"Останні двадцять років люди при оформленні соціальних виплат та пенсій, вимушені ходити по колу за різними довідками, тоді як існують бази даних, де ці довідки в електронному вигляді. Просто треба налагодити обмін інформацією між Мінфіном, ДЦЗ, ПФУ та Мінсоцполітики. І зробити це потрібно в стислі терміни", - цитує Реву прес-служба.

Як зазначається, для цього представники відомств мають намір скласти перелік необхідної інформації, яку їм потрібно отримати від партнерів.

Як повідомлялося, у Міністерстві соціальної політики прогнозують, що кількість сімей, що потребують отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, в опалювальному сезоні 2016-2017 років зросте до 8-9 мільйонів з 5,5 мільйона після встановлення з 1 травня єдиної ціни на газ для всіх категорій споживачів.

У Міністерстві фінансів зазначили, що в 2015 році 43% рахунків за комунальні послуги покривалося субсидіями.

У бюджеті минулого року було закладено 35 мільярдів гривень на ці цілі, а у 2016 році витрати перевищать 40 мільярдів гривень. За прогнозами Мінфіну, в 2017 році ця сума може збільшитися до 70-80 мільярдів гривень.

Нагадаємо, 10 червня по всій Україні, згідно з рішенням Національної комісії з регулювання сфери енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), тарифи на холодну воду зросли на 15%.

А з 1 липня НКРЕКП вдвічі підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення для населення.

В Україні відсьогодні вдвічі подорожчало тепло і гаряча вода

В Україні з 1 липня подорожчала послуга з централізованого гарячого водопостачання та опалення, що пов'язано з встановленням єдиної ціни на газ для населення і підприємств теплокомуненерго на рівні 6,8 тис. грн за тисячу кубометрів. Відповідні рішення раніше були прийняті Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), пише УНІАН.

Вартість 1 куб. м гарячої води залежить від підприємства, що надає дані послуги, а також від наявності електроенергії. У столиці постачанням гарячої води займаються компанії "Київенерго" і "Євро-реконструкція" (Дарницька ТЕЦ), а тарифи їхні - на рівні 35-43 грн за кубометр. Таким чином, вартість гарячої води від "Київенерго" з липня становитиме 83,1 грн за куб. м з рушникосушкою і 76,71 грн без рушникосушки. У постачальника "Євро-Реконструкція" тариф буде на рівні 71,83 грн і 66,37 грн відповідно.

Споживачі послуг від "Львівтеплоенерго" будуть платити відповідно 80,42 грн і 74,03 грн. Для споживачів "Залізничтеплоенерго" (Львівська обл.) тариф буде на рівні 77,42 грн і 71,54 грн. В Одесі вартість гарячої води збільшитися до 77,18 грн при наявності рушникосушки і до 71,37 грн без неї.

Крім того, НКРЕКП з липня майже вдвічі підвищила тарифи на теплопостачання. Наприклад, вартість 1 Гкал тепла від компанії "Київенерго" для споживачів (за наявності квартирного або будинкового лічильника) збільшується з 657,24 грн до 1416,96 грн, а за відсутності приладів обліку вартість опалення одного квадратного метра приміщення обійдеться в 32,97 грн/місяць порівняно з 16,14 грн/міс. раніше.

Послуги "Євро-реконструкції" подорожчають до 1204,18 грн/Гкал і 31,86 грн/кв. м на місяць відповідно.

Подібний рівень підвищення тарифів буде і в низці інших міст країни. Докладніше зі структурою тарифів і їхнім новим розміром у всіх регіонах України можна ознайомитися на сайті НКРЕКП.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 866 | Додав: adminA | Теги: тепло та гаряча вода, подорожчання, Сьогодні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]