Пт, 2024-04-19, 03:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:24
Відсторонено від виконання обов'язків голову "Центренерго"
Інші останні Економічні новини

З 2 вересня наглядова рада енергогенеруючої компанії "Центренерго" відсторонила від виконання обов'язків голову компанії Ігоря Балабанова, призначивши замість нього в.о. генерального директора Олега Коземко.

Рішення наглядова рада ухвалила 31 серпня, йдеться в системі розкриття інформації НКЦПФР, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Коземко до вересня 2013 року працював технічним директором "Центренерго", а раніше очолював Трипільську ТЕС, що входить в компанію.

З вересня 2013 року до травня 2014 року тимчасово очолював "Центренерго", після чого знову став працювати технічним директором компанії.

Після цього Коземко перейшов в НЕК "Укренерго" на посаду головного інспектора з експлуатації станцій і мереж.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України з липня 2015 року вимагає від Міненерговугілля передати Фонду держмайна пакет акцій державної компанії "Центренерго" для проведення її подальшої приватизації.

Як повідомляв раніше міністр економіки України Айварас Абромавічус, український уряд планує до кінця 2015 року виставити на приватизаційні торги перші держпідприємства.

У свою чергу, Міненерговугілля виступає проти передачі держпакета акцій "Центренерго" без реального покупця. Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин запевнив, що в разі появи покупця передача акцій "Центренерго" Фонду держмайна відбудеться швидко. Також Демчишин побоюється зміни менеджменту "Центренерго" після передачі держпакета акцій підприємства ФДМ.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк неодноразово зазначав, що в придбанні "Центренерго" зацікавлені інвестори зі США і Євросоюзу. На думку Яценюка, прихід прозорих зарубіжних інвестицій дасть можливість дисциплінувати енергетичну галузь і відкрити доступ до західних ринків капіталу.

Довідка

ПАТ "Центренерго" є одним із провідних виробників електроенергії в Україні. До складу компанії входять три теплові електростанції - Вуглегірська, Зміївська та Трипільська, їхня сумарна встановлена проектна потужність становить 7665 МВт - 14% генерувальної потужності України. "Центренерго" постачає електроенергію в Київську, Харківську і Донецьку області.

Нагадаємо, в червні ДФС почала досудове розслідування за фактом несплати податків ТОВ "Укртрансойл-2009", що входить до групи "БРСМ". 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 794 | Додав: adminA | Теги: голова Центренерго, виконання обов'язків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]