Пт, 2024-03-29, 10:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:00
Відзначив третю річницю заснування Український інститут МЗС
Інші останні Офіційні новини

В Міністерстві закордонних справ України відзначили 3-ю річницю заснування Українського інституту МЗС.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ.

Український інститут - ключова організація у сфері культурної дипломатії МЗС України, основа “м’якої сили” нашої держави. Створивши Інститут три роки тому, МЗС поклало початок її системному нарощуванню. Прикладом для створення цієї установи в Україні слугувала діяльність Британської ради, Гете-Інституту, Шведського та Польського інститутів.

Український інститут МЗС відзначив три роки роботи

“Український інститут не лише реалізує проєкти за кордоном, він підсилює політичні та комунікаційні задачі МЗС. Йдеться, зокрема, про культурну програму Кримської платформи, інформаційні кампанії, що привертають увагу світу до порушень прав людини на тимчасово окупованих територіях”, - зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він розповів, що за три роки Український інститут реалізував близько 200 проєктів у 28 країнах, зокрема кілька десятків в рамках року культури Україна-Австрія у 2019 році.

Міністр окремо відзначив запуск офіційного сайту України для іноземних авдиторій UKRAINE.UA англійською, німецькою та французькою мовами, із планами запуску нових мовних версій.

“Попереду нас чекає чимало амбітних планів. Ми готові працювати над відкриттям перших закордонних філій Українського інституту, провести Дні України у 27 столицях Європейського Союзу, відкривати сучасне і яскраве українське мистецтво світові. З цією метою об’єднуватимемо зусилля держави, бізнесу, міжнародних партнерів та української громади за кордоном”,- розповів глава МЗС України.

Генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко розповів про заплановані на наступний рік проєкти. «Наступного року Український інститут, серед іншого, планує втілити проєкт до 100-річчя української дипломатії, провести двосторонній культурний сезон між Великою Британією та Україною. Переконаний, що Інституту вдасться успішно втілити все задумане завдяки співпраці і синергії, а також спільному розумінню, наскільки культурна дипломатія важлива для України», - сказав Шейко.

У заході взяли участь міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, перша заступниця міністра Еміне Джапарова, генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко, голова Наглядової ради УІ Ольга Сагайдак, журналіст та колишній політв'язень Кремля Роман Сущенко, представники експертного середовища, відомі митці.

Український інститут — державна установа України, яка представляє українську культуру у світі та формує позитивний імідж України за кордоном. Інститут заснований Кабінетом Міністрів України у 2017 році, повноцінно розпочав діяльність влітку 2018 року. Місією Українського інституту є зміцнення міжнародної й внутрішньої суб'єктності України через можливості культурної дипломатії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 692 | Додав: adminA | Теги: Український інститут МЗС, третя річниця заснування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]