Пт, 2024-03-29, 12:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:23
Вийшла друком книга Любомира Гузара про ведення бізнесу
Інші останні Культурні новини

Бесіди Блаженнішого Любомира Гузара з підприємцями "Де скарб твій..." вийшли друком окремою книгою.

Видання, до якого увійшли тексти розмов Блаженнішого з підприємцями з 2012 року, презентували в заключний день Книжкового Арсеналу в Києві, передає Gazeta.ua.

"Коли ми говорили про цінності п'ять років тому, це було трошки дивно", - каже декан львівської бізнес-школи Софія Опацька.

"Зараз в Україні про цінності говорять всі. Ми всі в суспільстві шукаємо правильних запитань і відповідей на них, Ми розпочали зустрічі бізнесу з Блаженнішим Любомиром ще в 2012 році. Видали таку невелику книжечку за цими розмовами.

Ця книжка має чотири розділи — про бізнес, є частина, яка стосується держави, є розділ про церкву, і є розділ про особистість. Тому що кожна людина має особистісно зростати.

Це книжка, яку можна відкривати на будь-якій сторінці і читати саме з тієї сторінки, яка вам відкрилася сьогодні. Одне з запитань до Блаженнішого було - чого бракує сучасним менеджерам, які будують українську хату? Ми всі чекали широкої відповіді. А Блаженніший сказав: "Бути менеджерами — навчитись, як будувати рідну хату", - розповіла вона.

Блаженніший Любомир Гузар переконує, що будь-які проблеми можна розв'язати, якщо над ними працювати.

"Наші предки думки, які мали, обертали у чин. Не розходиться о те, щоб ми запізнались з тими думками, які я десь принагідно позбирав і передавав учасникам бізнес-школи. Не в тому суть справи. А в тому, як ми будемо старатись працювати. Якщо будемо працювати, нема чого боятись. Уся та зневіра, яка тепер запанувала в нашому народі, не має солідного оправдання, якщо би ми взялися до роботи", - зазначив Верховний архієпископ-емерит Української греко-католицької церкви.

Довідка

Любомир Гузар народився 26 лютого 1933 року у Львові. Тут закінчив народну школу та перший клас гімназії. У 1944 році сім'я змушена була залишити Україну. Спочатку зупинилися в Австрії. У Зальцбурзі Владика продовжив навчання в українській гімназії. У 1949 році родина Гузарів переїхала до США. Середню освіту Владика Любомир закінчив у Малій духовній семінарії у Стемфорді (штат Коннектикут). Потім студіював філософію в Колегії Святого Василія, де 1954 року одержав ступінь бакалавра. Богословські студії відбув у Вашингтонському Католицькому університеті в Америці.

У 1958 році як вихованець Великої духовної семінарії Святого Йосафата одержав ліцензіят богослов'я. 30 березня цього ж року Владика Амврозій Сенишин висвятив Любомира Гузара на священика для праці в Стемфордській єпархії. У 1958-1959 роках працює вчителем і префектом у Стенфордській духовній семінарії Святого Василія, а також служить у Кергонксоні (штат Нью-Йорк) як душпастир оселі "Союзівка" Українського народного союзу та виховної оселі Спілки української молоді Америки в Елленвілі (штат Нью-Йорк).

З 1965 року є настоятелем парохії Пресвятої Трійці в Кергонксоні. У Фордгамському університеті Нью-Йорка продовжував навчання, студіюючи філософію. У 1967 році здобув ступінь магістра. В 1969 році переїхав до Рима для продовженим богословських студій, які завершив доктором богослов'я 1972 року. У 1972 році Владика Любомир вступає до монастиря Святого Теодора (монахів студитського уставу) в Гроттаферрата (Італія).

У 1973-1984 роках Владика викладає в Папському емісійному університеті "Урбаніана" в Римі, виконує різні доручення Патріарха Йосифа. 2 квітня 1977 року в монастирі студитського уставу в Кастель-Гандольфо поблизу Рима був висвячений Патріархом Йосифом Сліпим на єпископа. У 1978 році Патріярх Йосиф призначає єпископа Гузара архимандритом монастиря Святого Теодора, а також відповідальним за монастирі студитського уставу за межами України.

З 1984 по 1991 рік є протосинкелом Львівської архиєпархії в Римі. У 1993 році разом зі спільнотою з Гроттаферрата повернувся на рідну землю. У 1993-94 роках служив духівником у Львівській духовній семінарії Святого Духа. У 1995 році спільнота осіла в своєму монастирі Святого Теодора Студита в с. Колодіївка на Тернопільщині.

У листопаді 1996 року Владика Любомир призначений єпископом-помічником глави Української греко-католицької церкви. 26 січня 2001 р. на надзвичайному Синоді єпископів обраний Верховним архиєпископом УГКЦ. 21 лютого того ж року Папа Іван-Павло ІІ призначив його кардиналом Католицької церкви.

2011 року Гузар подав у відставку з посади голови Української греко-католицької церкви.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 790 | Додав: adminA | Теги: друк, ведення бізнесу, книга Любомира Гузара | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]