Чт, 2024-04-25, 05:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:39
Військові кораблі РФ прибули в сирійський порт-російська влада підтримує сирійських колег
Інші останні Новини світу

Група російських військових кораблів, включаючи авіаносець "Адмірал Кузнєцов", прибула в сирійський порт Тартус. Сирійські ЗМІ назвали це актом солідарності Москви з Дамаском, передає Бі-Бі -Сі.

Кораблі перебуватимуть в Тартусі шість днів.

Офіційна мета візиту в Тартус - поповнення запасів для дальнього походу. Проте сірійське інформаційне агентство SANA наводить вислів одного російського морського офіцера, який заявив, що кораблі зайшли в сірійський порт з метою більшого зближення двох країн і зміцнення дружніх зв'язків між ними.

Корабельна авіаносна група Північного флоту вийшла з походом в Середземне море і Сирію на початку грудня 2011 року.

У похід вирушили важкий авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов", великий протичовновий корабель "Адмірал Чабаненко", корабельна авіація, судна забезпечення - рятувальний буксир "Микола Чикер", танкери "Сергій Осипов", "Вязьма" і "Кама".

Як передає"Интерфакс" , безпосередньо в порт Тартус зайшли БПК "Адмірал Чабаненко", сторожовий корабель "Ладний" і танкер "Лена". ТАВКР "Адмірал Кузнєцов" і рятувальний буксир "Микола Чикер" встали на зовнішньому рейді Тартуса.

Кораблі, поповнивши запаси, покинуть сірійські води 9 січня і продовжать виконання завдань дальнього походу. Співрозмовник агентства підкреслив, що "озброєння і технічні засоби кораблів функціонують в штатному режимі".

Москва підтримувала Дамаск, не дивлячись на зростаючий тиск Заходу і арабського світу, у зв'язку з насильством сирійської влади при придушенні виступів проти правлячого режиму.

Нещодавно Франція виступила з вимогою посилення санкцій  проти Сирії і відставки Башара Асада.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1064 | Додав: adminA | Теги: Москва підтримувала Дамаск | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]