Пт, 2024-04-19, 15:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:31
Виходить військова драма "Полон" на екрани українських кінотеатрів
Інші останні Культурні новини

4 лютого на екрани українських кінотеатрів виходить напружений фільм українського режисера Анатолія Матешка.

"Captum" (лат. - полон) – це фільм про сучасну українську реальність, страшнішу за голлівудські сюжети, передає Gazeta.ua.

"Війна розкриває істинну суть людини, а полон перетворює її на загнаного звіра. Історія 12 полонених і двох охоронців, які з фізичного знищення своїх бранців влаштовують гру зі ставками. Дія відбувається протягом однієї доби, доби між життям і смертю. За сюжетом, жінка їде визволяти свого сина, але сама потрапляє в полон, з якого неможливо вирватися", - йдеться у матеріалі.

Головні ролі в стрічці виконують Володимир Горянський, Лариса Руснак, Дмитро Суржиков, Остап Ступка.

Раніше фільм "Полон" було показано на 68-му Каннському кінофестивалі поза конкурсом. Як розповідав продюсер стрічки Антон Сладкевич, спочатку французи сказали, що треба вказати місце військового конфлікту. Так, у фільмі тільки є натяк, що події відбуваються в зоні АТО.

"Але ми б не хотіли такої прив'язки. Наш фільм – радше притча про війну, про те, які метаморфози відбуваються з людьми в нелюдських умовах. І потім картину завернула одна з членів журі – італійка Ізабелла Росселліні, оскільки взагалі не любить жорстке кіно".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 726 | Додав: adminA | Теги: екрани українських кінотеатрів, військова драма Полон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]