Вт, 2024-04-23, 22:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:36
Вікіпедія за три дні поповнилася тисячею україномовних статей
Інші останні Культурні новини

Результатом проведення триденного вікіфлешмобу - марафону написання статей у Вікіпедії на честь її потрійної річниці, стало створення понад тисячі статей в українському розділі інтернет-енциклопедії. Про це повідомила прес-секретар, член правління ГО "Вікімедіа Україна" Олена Захарян, передає Інтерфакс-Україна.

"Протягом вікімарафону в українській Вікіпедії було створено понад 1000 статей, зареєструвалося близько 1000 нових користувачів. Станом на 00.00 1 лютого українська Вікіпедія налічує 616 197 статей", - йдеться в повідомленні.

Свій 15-й день народження в січні відсвяткувала англійська (перша) Вікіпедія, 8-й день народження - кримськотатарська, а 30 січня виповнилося 12 років українській Вікіпедії.

Вікімарафони пройшли в Києві, Львові, Харкові, Чернігові та Херсоні.

Редактори Вікіпедії по всій Україні відзначили потрійне свято написанням статей в енциклопедію і вікімарафонами.

Нагадаємо, влітку 2015 року в україномовній Вікіпедії проходив конкурс "Пам’ятки України: Крим", присвячений культурно-історичній спадщині Криму.

"У розділі Вікіпедії українською мовою про Крим, його культурну спадщину, написано надзвичайно мало. Тоді як у російській Вікіпедії про Крим є понад 8 тисяч статей, в українській – менш як 4 тисячі", - зазначалося у блозі громадської організації "Вікімедіа Україна".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 799 | Додав: adminA | Теги: Вікіпедія, три дні, тисяча україномовних статей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]