Пт, 2024-03-29, 12:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:07
Викрили ОЗГ із працівників СБУ та поліції на Рівненщині, які "кришували" видобуток бурштину
Інші останні Кримінальні новини

  Працівники управління внутрішньої безпеки СБ України спільно з прокуратурою і внутрішньою безпекою поліції припинили на Рівненщині діяльність організованого угруповання, до якого входили кілька працівників місцевих підрозділів СБУ та поліції.

Про це повідомили в прес-службі СБ України.

Члени угруповання протягом 2015-2016 років скоювали розбійні напади на скупників бурштину. Під час нападів вони завдавали жертвам тяжких тілесних ушкоджень і привласнювали гроші та мобільні гаджети. Зловмисники також організували "кришування" незаконного видобутку "сонячного каменю" в Дубровицькому районі області.

Під час обшуків за місцями проживання "правоохоронців" і дислокації "оперативного штабу" працівники спецслужби вилучили чотири одиниці зброї з патронами, гранату РГД-5, гроші в різній валюті, еквівалентній майже 300 тисячам гривень. Зловмисники зберігали шість кілограмів бурштину, дванадцять мотопомп, десять генераторів, сто п'ятдесят пожежних рукавів, 32 мобільні телефони тощо.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх правоохоронців, які входили в угруповання. Вирішується питання про оголошення підозри в скоєнні злочину.

Раніше повідомлялося, що на Рівненщині було викрито підполковника СБУ та керівника районного відділу Державної прикордонної служби, які систематично одержували хабарі за "кришування" незаконного видобутку бурштину.

Нагадаємо, 16 березня голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков закликав міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова ввести в регіон підрозділи Національної гвардії для боротьби з незаконним видобутком бурштину.

В області сталися масові зіткнення "старателів" і поліції.

7 квітня в Рівненську область ввели спецпідрозділ "Дніпро 1".

Раніше "АвтоМайдан" показав фото величезної копальні бурштину, де працюють сотні людей, екскаватори та військові вантажівки.

При цьому, як зазначає голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі (САП) Назар Холодницький, протидія бурштиновій мафії органами правопорядку блокується Генеральною прокуратурою України (ГПУ). "Питання бурштину є в полі зору НАБУ і САП. По-перше, це питання треба вирішити на державному рівні. У нас є державне підприємство "Укрбурштин", яке чомусь банкрот. По-друге, щодо бурштину ми із Ситником (голова Національного антикорупційного бюро України - ред.) вже два місяці намагаємося витребувати з ГПУ провадження стосовно одного із керівників СБУ, якого підозрюють в участі в бурштинових оборудках. Зараз це листування вийшло вже на публічний рівень", - повідомив він.

"У цьому незаконному промислі збіглися інтереси криміналу, політиків й правоохоронців", - нарікав восени 2015 року заступник голови СБУ, начальник Управління "К" Віктор Трепак. Він навіть збирався йти у відставку із займаної посади "у зв'язку з неможливістю виконання очолюваним мною спеціальним підрозділом визначених законом завдань щодо протидії корупції та організованій злочинності через перебування на посаді генерального прокурора України Шокіна В.М." "Це головна причина мого рішення", - заявляв раніше Трепак, якій досі лишається відстороненим від виконання своїх посадових обов'язків через конфлікт з ГПУ.

Україна посідає друге місце у світі за запасами бурштину, при цьому вирізняється найвищим у світі відсотком бурштину ювелірної якості в покладах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 773 | Додав: adminA | Теги: кришування, працівники СБУ та поліції, видобуток бурштину, ОЗГ, рівненщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]