Пт, 2024-04-19, 10:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:52
Вільно виїжджати за кордон на 2 роки дозволили кубинцям
Інші останні Новини світу
Жителі Куби відтепер зможуть вільно виїжджати за кордон завдяки міграційній реформі, запровадженої Комуністичною партією країни. Так, було скасовано вимогу на обов'язкове отримання дозволу на виїзд за кордони Куби, на отримання запрошення від приймаючої сторони, повідомляє Lb.ua з посиланням на місцеві ЗМІ.

Якщо раніше для виїзду за кордон громадянам Куби необхідно було мати відповідний дозвіл, то тепер достатньо лише чинного паспорту та візи.

Крім цього, поправками до міграційного законодавства було продовжено термін перебування за межами Куби з 11 місяців до 2 років та надано можливість на продовження перебування за умови повідомлення про це владу країни.

Поправки до міграційного законодавства наберуть чинності з 14 січня 2013 року.

Про заплановану лібералізацію правил виїзду за кордон згадувалось на VI з'їзді Комуністичної партії Куби, який пройшов в квітні 2011 року. Тоді нововведення позиціонувались як туристична реформа, яка дозволить кубинцям подорожувати за межі країни на відпочинок. Головною умовою, за якої такий відпочинок ставав можливим, був відповідний дозвіл, виданий турфірмою. Дозвіл коштував близько 150 доларів, а на всю процедуру його отримання громадяни витрачали майже 400 доларів. При цьому гарантії на отримання візи туристична фірма не давала.

Ліберальні реформи на Кубі проводяться в рамках зміни курсу правлячої Комуністичної партії, який був взятий після того, як влада в країни перейшла до брата Фіделя Кастро, Рауля.

Тоді ж було оголошено, що громадянам дозволять продавати нерухомість і автомобілі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 925 | Додав: adminA | Теги: вільно виїжджати, 2 роки, кубинцям | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]