Пт, 2024-03-29, 09:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:30
Вимушений захід з позитивними наслідками - Горбулін про блокаду
Інші останні Новини з регіонів України

Горбулін зазначив, що блокада сприятиме консенсусу по відношенню до окупованих територій і формуванню нового суспільного договору.

Обмеження переміщення вантажів через лінію зіткнення в Донбасі - це вимушений захід, метою якого є локалізація гібридної війни, протидія диверсійній діяльності і зниження рівня терористичної загрози для решти території України. Про це на прес-конференції "Торгова блокада Донбасу: втрати або досягнення?" заявив директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, передає кореспондент LIGA.net.

"Встановлення обмежень і контролю переміщення вантажів через лінію зіткнення в межах Донецької та Луганської областей є вимушеним заходом, однак його позитивні наслідки не підлягають сумніву. Мета цих заходів - локалізація гібридної війни, протидія ворожій диверсійно-підривній діяльності і зниження рівня військової, терористичної та інших загроз для решти території України", - сказав він.

Горбулін зазначив, що рішення РНБО про тимчасове припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення сприятиме загальнонаціональному консенсусу по відношенню до окупованих територій і створення в українському суспільстві засад для формування нового суспільного договору.

"Але потрібно визнати, що припинення торгово-економічних операцій з ОРДЛО відстрочить реінтеграцію тимчасово окупованих територій (до складу України, - ред.)", - додав директор інституту стратегічних досліджень.

12 квітня спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Гірському Луганської області на місці проведення блокади зафіксували, що протестуючі були відсутні, а намет і інші речі були закинуті на вантажіву.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 838 | Додав: adminA | Теги: блокада, Горбулін, позитивний, вимушений захід | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]