Пт, 2024-04-19, 17:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:54
Виплатили по 100 тисяч родинам жертв вибуху на шахті "Степова"
Інші останні Економічні новини

  Сім’ям загиблих та постраждалим внаслідок вибуху на шахті "Степова" (Львівська обл.) виплатили адресну допомогу.

Про це повідомили у департаменті соцзахисту населення Львівської обладміністрації.

Зокрема, родинам восьми загиблих виплатили  по 100 тисяч гривень, по 60 тисяч гривень – перерахували 9 важко пораненим гірникам, по 40 тисяч – 8 шахтарям зі станом здоров'я середнього ступеня важкості. Ще по 20 тисяч гривень виплатили 6 легко пораненим гірникам.

Як зазначив т.в.о директора департаменту Віктор Степанюк, загальна сума для виплати одноразової адресної допомоги склала 1,780 млн. грн, кошти виділили з обласного бюджету.

Як відомо, 2 березня на шахті "Степова" стався вибух з подальшим обваленням породи. Внаслідок вибуху загинули 8 гірників, понад 20 зазнали травм.  За попередніми даними, причиною вибуху став спалах повітряно-метанової суміші.  За фактом відкрито кримінальне провадження.

Станом на 4 березня кількість гірників, які перебувають на лікуванні, збільшилася до 23 осіб. 9 з них перебувають у важкому стані.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що сім'ям 8 загиблих гірників на шахті "Степова" виплатять допомогу близько 600-700 тисяч гривень.

"Ми приймемо рішення про те, щоби виділити кожній родині по 500 тис. гривень. Також буде відповідна компенсація з відповідних соціальних фондів близько 150 – до 200 тисяч гривень. Тобто загальна компенсація буде від 600 до 700 тисяч гривень", – сказав Гройсман.

У свою чергу у Фонді соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань повідомили, що на кожну сім’ю загиблого Фондом буде виплачено 160 тисяч гривень, а кожному утриманцю - 32 тис. грн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 723 | Додав: adminA | Теги: шахта Степова, родини жертв вибуху, 100 тисяч | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]