Пн, 2024-04-29, 14:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:08
Випробування секретної лазерної зброї у морі успішно завершила Німеччина
Інші останні Новини світу науки і технологій

Німеччина досягла значного прогресу у галузі морської оборонної технології, успішно завершивши морські випробування лазерної зброї (laser weapon demonstrator, LWD). Випробування було проведено після інтеграції LWD на фрегаті німецького флоту "SACHSEN" у 2022 році.

Розробкою, будівництвом та підтримкою під час випробувань займалася робоча група з демонстрації лазерів високої енергії, відома як ARGE, до складу якої входять MBDA Deutschland GmbH та Rheinmetall. Протягом року було проведено шість кампаній з метою оцінки бойової ефективності LWD. Зброя тестувалася у складних сценаріях за реалістичних умов експлуатації проти різних типів цілей.

LWD провів більше ста випробувальних пострілів на борту Sachsen, демонструючи свою здатність успішно атакувати цілі у морському середовищі. Наприкінці випробувань можливості LWD успішно продемонстрували протягом двох днів. На цій демонстрації були присутні представники з Великобританії, Нідерландів та Норвегії. Успіх тестової кампанії був результатом співпраці між BAAINBw та її підлеглими підрозділами, німецьким флотом та екіпажем фрегата "SACHSEN", а також ARGE.

Після року тестування BAAINBw та оборонна промисловість отримали цінні знання про можливості, продуктивність та потенціал розвитку лазерних ефекторів високої енергії. В даний час нова зброя піддається детальному вивченню, після чого вона буде передана до Технічного центру Bundeswehr 91 у Меппені. Результати тестів та подальший аналіз будуть використовуватись для мінімізації ризиків на наступному етапі, тобто при розробці оперативної системи лазерної зброї.

Обидві компанії розпочали внутрішні підготовчі роботи для наступної фази розробки. Очікується, що оперативна система лазерної зброї доповнюватиме існуючі системи на основі стрілецької зброї та керованих ракет. Вона особливо підходить для протидії погроз від дронів, груп дронів, швидкісних човнів і ракет, що запускаються з невеликих відстаней. Крім того, у майбутньому система може бути модернізована для знищення надзвукових ракет, ракет та снарядів з мінометів та артилерії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 297 | Додав: admin | Теги: лазер, Море, зброя, Німеччина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]