Пт, 2024-04-26, 04:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:51
Вирують пожежі в Україні, за минулу добу загинуло п'ятеро осіб
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в Україні сталось 450 пожеж, загинуло п'ять осіб. Про це у суботу, 4 серпня, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу МНС.

122 пожежі сталось в житловому секторі, 8 - на виробництві, 3 - у транспортній сфері, 307 - інші пожежі.

2 серпня в Україні сталось 525 пожеж, вісім осіб загинуло.

3 серпня о 16 годині 40 хвилин біля с. Стара Збур'ївка Голопристанського району Херсонської області виникла пожежа, в результаті якої вогнем знищено близько 100 гектарів сухої трави, 10 гектарів лісової підстилки і 4 гектара верхового лісу, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу МНС України.

Пожежа сталася на території Збур'ївського лісництва ДП "Голопристанське ЛМГ". О 19 годині 40 хвилин пожежу локалізовано, на місці пожежі проводиться спостереження та патрулювання.

До робіт було залучено 75 осіб особового складу, 30 одиниць техніки, у тому числі від МНС 50 чоловік особового складу, 13 одиниць техніки та вертоліт Мі-8 МНС з водозливним пристроєм.

На місці події працює оперативна група Територіального управління МНС в Херсонський області.

На Житомирщині триває пожежа на торфовищах, вигоріло 3 гектари

В Олевському районі Житомирської області продовжує горіти три гектари торфовищ, повідомляє 4 серпня УНІАН з посиланням на прес-службу територіального управління МНС України в Житомирській області.

З 30 липня, коли виникло займання торфовищ, до його ліквідації залучалися підрозділи МНС, а також працівники державного підприємства "Білокоровицький лісгосп" та місцевого торфобрикетного заводу. Вогнеборцям вже майже вдалося локалізувати пожежу на торфовищах, однак торф продовжує горіти окремими осередками на площі близько трьох гектарів.

Загрози подальшого розповсюдження вогню немає, запевняють рятувальники.

Крім обласного Територіального управління МНС, ситуацію також контролює прокуратура області, розповіла УНІАН керівник прес-служби обласної прокуратури Тетяна Гоша.

Як повідомлялося, 30 липня в 14:45 на землях запасу Новоозерянскої селищної ради Олевського району Житомирської області виникло загоряння вогнищ торфу загальною площею 9 га.

Нагадаємо, в квітні 2009 року в Житомирській області біля села Копище Олевського району через суху погоду та поривчастий вітер виникло загоряння 550 гектарів лісу.

На Львівщині пожежа знищила 43 гектари пшениці

3 серпня, о 17 годині 30 хвилин біля села Стоянів Радехівського району Львівської області на пшеничному полі (площа 56 га) ПП "Західний Буг" виникла пожежа, в результаті якої вогнем знищені 43,5 га пшениці на корені, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу МНС України.

О 19 годині 3 серпня підрозділами МНС та працівниками підприємства пожежу було ліквідовано.

Причина пожежі встановлюється.

На місці події працювала оперативна група Головного територіального управління МНС у Львівській області.

Напередодні 3 серпня, МНС оголосило тривогу через високий рівень пожежної небезпеки в Україну в зв'язку зі спекотною погодою. З цієї причини Кабінет міністрів ухвалив рішення обмежити відвідування лісів і рекомендував місцевим органам влади перенести відкриття сезону полювання. За прогнозами Гідрометцентру, до середини серпня утримається спека до 42 градусів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1002 | Додав: adminA | Теги: Україні, загинуло п'ятеро, пожежі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]