Сб, 2024-04-20, 03:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:07
Висадка груп швидкого реагування НАТО в Естонії. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу

В Естонію прибули 120 британських солдатів і офіцерів – це перший підрозділ об’єднаної оперативної групи військ НАТО, яка створюється в балтійських країнах і Польщі, щоб стримати можливу російську агресію.

Коментуючи розміщення, міністр оборони Британії сер Майкл Феллон наголосив, що в якості основної загрози, на стримування якої спрямована операція, розглядається Росія, – повідомляє Delfi.

“Перед загрозою, яка стає все більш наполегливою, Росії, НАТО залишиться вірним своїм зобов’язанням про колективну оборону. Британські сили гратимуть в Естонії провідну роль, а також надаватимуть підтримку нашим союзникам з США, які розмістяться в Польщі”, – сказав Феллон.

Крім британських військових, в Естонії будуть дислоковані підрозділи армій Франції і, з наступного року, Данії. Крім того, 150 британців будуть на ротаційній основі присутніми в Польщі, несучи службу спільно з іншими частинами міжнародного контингенту.

Також на цьому тижні в Естонію вирушили моторизовані підрозділи БМП Warrior, танки Challenger 2 і самохідні гаубиці AS90. Техніка прибуде наступного тижня.

План розміщення батальйонів країн НАТО в Балтії був остаточно схвалений міністрами оборони Альянсу в 2016 році, після того як Балтійські країни та Польща після російської анексії Криму та збройного конфлікту в Донбасі запросили союзників на постійне розміщення істотної кількості їх військових на своїй території.

У квітні в Естонію прибуде основна частина британського контингенту, і його чисельність збільшиться приблизно до 800 військовослужбовців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 589 | Додав: adminA | Теги: Естонія, висадка груп швидкого реагування НА | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]