Сб, 2024-04-20, 00:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:51
Висловився про медреформу, Супрун і Комаровського засновник клініки Борис, який в першій двадцятці Слуги народу
Інші останні Медичні новини

Засновник клініки Борис, який в першій двадцятці Слуги народу, висловився про медреформу, Супрун і Комаровського

Результатом медичної реформи повинна бути страхова медицина, проведений перепис населення і аудит.

Про це розповів в інтерв'ю головному редактору LB.ua Соні Кошкіній засновник і співвласник клініки Борис Михайло Радуцький.

Радуцький балотується до Верховної Ради на дострокових парламентських виборах в першій двадцятці списку партії Слуга народу.

Відповідаючи на питання, яке майбутнє чекає медреформу він сказав: «Ми не комуністична партія, яка „ми наш, ми новий світ побудуємо“, зруйнувавши старий дощенту. Все позитивне в медицині, що було зроблено Квіташвілі [екс-міністр охорони здоров’я] і Супрун [в.о. міністра охорони здоров’я], залишиться. Я не випадково згадав про Квіташвілі — дуже багато з того, що зробила і узаконила Супрун, це насправді напрацювання Квіташвілі. Просто він виявився менш мужнім, ніж вона. І я його вважаю одним з кращих міністрів охорони здоров’я України», — заявив Радуцький.

Водночас щодо того, чи буде Уляна Супрун міністром охорони здоров’я, бізнесмен сказав: «Я не можу коментувати кадрову політику Кабміну, якого ще не існує».

Він заявив, що результатом всіх змін повинна бути страхова медицина. А перед цим потрібно обов’язково провести перепис населення.

«Далі. Яка може бути трансформація, якщо не проведено аудит матеріально-технічної бази? Навіть якщо ми знаємо, скільки у нас населення, але не провели аудит матеріально-технічної бази, розмови про прийняття якихось протоколів лікування — це профанація», — додав Радуцький.

За його словами, на підставі протоколів будуть прийняті стандарти якості, які треба узаконити.

На питання, чому Євген Комаровський, який був представлений, як експерт команди президента Володимира Зеленського, не йде в списках Слуги народу Радуцький сказав, що Комаровський не хоче йти на держслужбу і в парламент.

Раніше в команді Зеленського заявили, що країні необхідна медична реформа, але в нинішньому вигляді вона поки влаштовує не всіх громадян.

Після перемоги Зеленського на виборах Супрун заявила, що МОЗ готовий зустрітися з його командою, щоб розповісти про хід реформи.

Через місяць вона розповіла, що готова представити результати реформи системи охорони здоров’я, проте ще не було запрошення з боку новообраного президента.

Нагадаємо, перший етап медичної реформи стартував 2 квітня 2018 року. Українці отримали можливість підписати декларації з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами. Поліклініки почали отримувати фінансування за принципом «гроші ходять за пацієнтом».

На даний момент декларації підписали 27 млн українців, 70% з них задоволені своїм вибором.

У 2019 році МОЗ запускає другий етап медреформи. Планують запустити фінансування програми Безкоштовна діагностика. За направленням лікаря можна буде отримати більше 50 лікувальних і діагностичних процедур, які сплатить Національна служба здоров’я за принципом Гроші за пацієнтом.

МОЗ також запустило реформу системи екстреної допомоги, яка повинна трансформуватися за найближчі п’ять років.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 956 | Додав: adminA | Теги: медреформа, Супрун і Комаровський, двадцятка Слуги народу, засновник клініки Борис | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]