Сб, 2024-04-20, 09:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:45
Виставка ікон, написаних на ящиках з-під набоїв, відкрилася у столиці
Інші останні Столичні новини - новини Києва

У Національному заповіднику "Софія Київська" у виставковій залі "Хлібня" 24 лютого відкриється виставка незвичних ікон.

На ній експонуватимуться традиційні православні ікони, а також живописні твори на біблійну тематику, написані на фрагментах від ящиків з-під набоїв, снарядів та мін, частина з яких була привезена безпосередньо із зони АТО, зокрема з селища Піски.

Свої ікони представить подружжя художників Софії Атлантової та Олександра Клименка, які працюють у галузі іконопису та церковного малярства, творчо використовуючи традиції візантійського, давньоруського та українського середньовічного мистецтва.

Також глядачі зможуть познайомитись з іконами художниці та волонтерки Наталії Волобуєвої. Усі картини художниця малювала менше місяця. Жінка надихалася подвигами вояків. На дощечках - Україна, її села, міста, будинки з історією та війна.

Виставка триватиме до 15 березня.

Нагадаємо, у квітні 2014 року в "Софії Київській" проходила виставка "Українське сакральне мистецтво XVI-XIX ст. (з приватних колекцій)". На виставці були представлені роботи українських майстрів XVI-XIX ст, які репрезентують розвиток тогочасного українського іконопису, скульптури та друкарства і зберігаються в приватних колекціях.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 850 | Додав: adminA | Теги: ящиках з-під набоїв, виставка ікон, столиці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]