Вт, 2024-03-19, 10:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:31
Виставка культурно-мистецького проекту "Чайник як привід для бесіди"
Інші останні Культурні новини

Національний музей українського народного декоративного мистецтва 12 грудня 2014 року презентує початок культурно-мистецького проекту «Чайник як привід для бесіди», який відбуватиметься в грудні 2014 – січні 2015 років. Після тривалої перерви музей повертається до формату живого спілкування за чашкою чаю.

Проект передбачає декілька заходів. 12 грудня відбудеться відкриття виставки чайників із музейної колекції кераміки та презентація авторських робіт сучасних художників-керамістів. На виставці представлено 25 глиняних чайників та понад 30 предметів дитячого чайного сервізу з колекції музею. Другу, найбільшу, частину експозиції складає виставка сучасних художників-керамістів. Понад 30 митців України представили свої твори. У виставкових залах музею оселилися чайники з міст Києва, Львова, Черкас, Червонограда Львівської обл., Ужгорода, Ржищева Рівненської обл., с. Решетилівки Полтавської обл. Відомі художники, знані в Україні та за її межами майстри-керамісти та молоді художники, які тільки починають заявляти світові про свої таланти, презентують фантазійні твори в залах музею.

Головними акціями проекту повинні стати тематичні мистецькі вечори-чаювання. Формат спілкування за чашкою чаю сприятиме можливості учасникам не тільки послухати відомих фахівців, але й донести свої роздуми до співрозмовників. У невимушеній атмосфері дружньої бесіди зустрінуться цікаві фахівці, зав’яжуться дискусії, діячі культури поділяться своїми міркуваннями відповідно до проголошеної теми.

Великі зали нашого музею з безліччю автентичних пам’яток народного мистецтва створюють атмосферу творчості, затишку, наповнюють позитивною аурою, спонукають до роздумів, стимулюють ділитися думками, спостереженнями та мріями. Як відомо, найбільшою людською розкішшю є спілкування. Тож спробуємо разом запровадити «новий» старий спосіб спілкування у затишних стінах одного з найбільших художніх музеїв України.

Куратор проекту Бекетова Ірина Тел. 097 511 83 03;

mail: mundm1@ukr.net Site: www.mundm.kiev.ua

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 928 | Додав: admin | Теги: виставка, чайник як привід для бесіди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]