Пт, 2024-04-26, 01:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:38
Вивіски не українською мовою, пивні намети і різнокольорові будинки у Тернополі заборонили
Інші останні Новини з регіонів України
У Тернополі вивіски установ, торгових об’єктів, розважальних закладів повинні бути лише українською мовою.

Такі зміни до правил благоустрою місцеві депутати затвердили на сесії, повідомляє ZIK.ua з посиланням на прес-службу міськради.

"Вивіски й таблиці мають бути виключно державною мовою. Передбачено, яка конкретно інформація повинна на них міститися. Таким чином тернополяни тепер із вивісок знатимуть, хто і який вид діяльності здійснює за тією чи іншою адресою", – зазначив міський голова Сергій Надал.

Крім того, депутати змінили вимоги до об’єктів літньої торгівлі. Передбачено, що для відкриття таких майданчиків підприємці змушені будуть облаштувати підвищену підлогу з твердим покриття, розміщати їх не ближче 20 м від перехрестя вулиць і таким чином, аби вони не заважали руху пішоходів та автотранспорту. Майданчики небхідно також забезпечити штучним освітленням, урнами для сміття, біотуалетами чи санвузлами, квітковими вазонами.

"Пивні намети – це пережиток минулого, від якого давно відмовилася вся Європа і вже відмовляються всі міста України. Тож ми затвердили єдину формулу, за якою можна буде ставити об’єкт літньої торгівлі. Внесені й інші зміни у правила благоустрою міста. Зокрема, прописано, як мають виглядати фасади будинків на вулицях Тернополя. Не може бути так, що один будинок зелений, інший – рожевий. Вони мусять мати єдиний вигляд", – зазначив Надал.

Раніше повідомлялося, що до власників луцьких вивісок, на яких інформація подається не українською мовою, будуть застосовані штрафи. Чиновники Луцької міськради 1 березня затвердити заходи щодо приведення носіїв зовнішньої реклами та вивісок підприємств у відповідність до законодавства щодо державної мови.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 887 | Додав: adminA | Теги: Тернополі заборонили, пивні намети, вивіски не українською | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]