Пт, 2024-04-19, 14:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:57
Візит ОБСЄ трохи "заспокоїв" бойовиків. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Минулої доби внаслідок бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції загинув один український військовослужбовець, ще троє отримали поранення.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій загинув один наш воїн і ще троє військовослужбовців отримали поранення", - повідомив він.

За даними Лисенка, військовий загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої у Гнутовому.

"В Новотроїцькому один військовий отримав поранення в результаті мінометного обстрілу, а у Гнутовому, внаслідок підриву на вибуховому пристрої, один військовий загинув і двоє отримали поранення", - сказав Лисенко.

Візит спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) в район Авдіївки і Ясинуватої Донецької області відчутно знизив інтенсивність обстрілів з боку незаконних збройних формувань, зазначає Лисенко.

"Через вчорашній візит місії ОБСЄ в район Авдіївки і Ясинуватої інтенсивність бойових дій на цьому напрямку значно знизилася. Зате тривають масштабні обстріли позицій сил АТО в Луганському та Зайцевому. Ворог не шкодує боєприпасів - за минулу добу в двох гарячих точках по наших позиціях було випущено понад 200 мін з 82-мм і 120-мм мінометів. В районі Донецького аеропорту наші військові двічі потрапили під снайперський вогонь", - сказав він.

Лисенко повідомив, що всього за минулу добу на Донецькому напрямку було 27 обстрілів з боку бойовиків, причому кожен третій - з важкого озброєння.

Крім того, за інформацією Держприкордонслужби України, пізно ввечері в четвер під ворожий обстріл потрапила зведена міжвідомча мобільна група по боротьбі з незаконним переміщенням товарів через лінію розмежування. Цей інцидент стався в Бахмутському районі Донецької області. Вогонь вівся зі стрілецької зброї, зокрема - зі снайперської гвинтівки. "Також під ворожий обстріл потрапив цивільний вантажний автомобіль, поранено водія", - додав спікер АП.

Лисенко розповів, що на Маріупольському напрямку противник 7 разів застосував міномети: в Новотроїцькому, Водяному і Широкиному. В ході обстрілів противник також використовував БМП і снайперів. "Через активізацію ворога на цьому напрямку сили АТО неодноразово відкривали вогонь у відповідь", - вказав він.

Всього на Маріупольському напрямку НЗФ вчинили 15 обстрілів позицій українських військ, кожен другий - з важкого озброєння.

На Луганському напрямку доба минула спокійно.

Напередодні в ГУР повідомили, що розпорядження на ведення інтенсивного вогню на донецькому напрямку командир 3-ї омсбр 1-го армійського корпусу генерал-майор ЗС РФ І. Тимофєєв отримав безпосередньо від Генерального штабу ЗС РФ.

У свою чергу прес-центр штабу АТО повідомляв, що у зв'язку з прибуттям в район Донецька, Ясинуватої та Авдіївки спеціальної моніторингової місії в Україні на чолі з Александром Хугом у районі Донецького аеропорту протягом дня дотримувалися режиму тиші. Але близько 16.00 позицію "Зеніт" біля Авдіївки терористи обстріляли з протитанкового гранатомета.

Раніше повідомлялося, що українські військові відбили дві атаки бойовиків у районі Новотроїцького під Маріуполем Донецької області. На цих рубежах оборони противник активно використовував 120-мм міномети, через що наші бійці відкрили у відповідь вогонь, не допустивши просування бойовиків на контрольовану Україною територію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 741 | Додав: adminA | Теги: бойовики, візит ОБСЄ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]