Чт, 2024-04-25, 16:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:39
Візит президента в Оман, відведення ЗСУ від лінії фронту і створення «консультативної ради» з ОРДЛО розслідує СБУ
Інші останні Кримінальні новини

СБУ розслідує візит президента в Оман, відведення ЗСУ від лінії фронту і створення «консультативної ради» з ОРДЛО

СБУ розслідує візит президента в Оман, відведення ЗСУ від лінії фронту і створення «консультативної ради» з ОРДЛО в одному кримінальному провадженні. Про це повідомляє Дніпроград з посиланням на заяву активіста Руху Опору Капітуляції Дмитра Сінченка

Заяви про вчинення злочину за статтею 111 ККУ «Державна зрада» активіста РОК Дмитра Сінченка, в яких ідеться про відведення українських військ із лінії зіткнення в районі кількох населених пунктів, про візит Зеленського та Єрмака в Оман та їх ймовірну зустріч із високопосадовцями країни-агресора – Росії, та про створення так званої консультативної ради з представниками ОРДЛО, а фактично – із маріонетками Кремля, долучені до матеріалів кримінального провадження, яке було внесене до ЄРДР ще у січні 2020 року.

«Це цілком логічно, що всі ці справи об’єднали, адже вони є ланками одного ланцюга. Дії вищого державного керівництва як у зовнішній, так і у внутрішній політиці, свідчать про те, що нова влада взяла курс на підписання капітуляції у війні з Росією. Це не просто «політичні рішення». Я вважаю, що ці дії мають ознаки злочину – державної зради. І зі мною вимушені були погодитись і Суд, який зобов’язав ДБР відкрити провадження, і Державне бюро розслідувань, яке виконало рішення суду, і Служба безпеки України, яка здійснює розслідування», - прокоментував подію координатор Руху Опору Капітуляції у Кропивницькому Дмитро Сінченко.

У своїх заявах активіст аргументовано доводить наявність ознак вчинення державної зради у наказах про відведення військ у районах Станиці Луганської, Золотого та Петрівського, шкоду та втрати, які отримали ЗСУ в результаті таких дій, репутаційні втрати на міжнародному рівні та загрози, які виникли в результаті візиту в Оман та підписання Єрмаком і Кучмою документів щодо створення консультативної ради з представниками російських окупаційних адміністрацій, що переводить Росію з позиції сторони конфлікту – агресора, у позицію спостерігача-миротворця.

Раніше Сінченко звернувся із заявою до Державного бюро розслідувань, аби ті відкрили кримінальне провадження за “формулу Штайнмаєра”.

Провадження відкрили за фактом можливої державної зради за спроби узаконити проросійську автономію окупованих територій Донецької і Луганської областей.

У ДБР попередньо кваліфікували провадження за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада), яка передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Також за позовом Дмитра Сінченка Верховний Суд України відкрив провадження у справі щодо ненадання президентом України Володимиром Зеленським публічної інформації.

Автор: Микола ПОЛІШКО

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 675 | Додав: adminA | Теги: «консультативна рада», відведення ЗСУ, ОРДЛО, СБУ, візит президента, лінія фронту, Оман | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]