Пт, 2024-03-29, 10:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:22
Визнав евтаназію допустимою в окремих випадках Конституційний суд Італії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Конституційний суд Італії визнав евтаназію допустимою в окремих випадках

Конституційний суд Італії визнав, що сприяння особі, яка відчуває невимовні страждання, у вчиненні самогубства в окремих випадках не є злочином. Про це повідомляє The Local.

Очікується, що парламент обговорить це питання, увагу до якого було привернуто через судовий процес у Мілані над активістом, який допоміг померти людині з тетраплегією (параліч усіх чотирьох  кінцівок) в Швейцарії.

Суд попросили винести рішення у справі Фабіано Антоніані, відомого як DJ Fabo, музичного продюсера, мандрівника і водія мотокросу, який  залишився сліпим і паралізованим в результаті дорожньо-транспортної пригоди 2014 року.

Марко Каппато, член Радикальної партії Італії, відвіз Антоніані в Швейцарію в лютому 2017 року, де йому допомогли померти..

Той, хто "полегшує скоєння суїциду... пацієнта, якого утримують в живих за допомогою методів життєзабезпечення і страждає від незворотної патології" не повинен бути покараний за певних умов, постановив Конституційний суд.

Стан пацієнта має "завдавати йому фізичні та психологічні страждання, які він вважає нестерпними", йдеться в рішенні суду.

Досі надання допомоги або підбурювання до самогубства каралося в Італії тюремним ув'язненням на термін від 5 до 12 років.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 746 | Додав: adminA | Теги: евтаназія допустима в окремих випад, Конституційний суд Італії | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]