Пт, 2024-03-29, 15:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:31
Вкрали 26,7 млн гривень, не сплатили податків на 500 млн гривень - Грицак про супермаркети Ахметова
Інші останні Кримінальні новини

Служба безпеки України (СБУ) підозрює мережу супермаркетів "Брусничка", що належить бізнесменові Рінату Ахметову, у привласненні коштів з державного бюджету та мінімізації податків, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"30 жовтня поточного року в Дніпропетровську, за день до проведення широкомасштабної операції (щодо Геннадія Корбана - ред.) було проведено кілька слідчо-оперативних дій, обшуків і виїмок зокрема щодо структур, які з держбюджету вкрали 26,7 млн гривень, а також мінімізували податки в бюджет приблизно на 500 млн гривень. Сума непогана, особливо, якщо врахувати, що йдеться про мережу супермаркетів під назвою "Брусничка". З ким вона афілійована та асоційована - я думаю, вам нескладно буде розібратися самим", - повідомив голова СБУ Василь Грицак на брифінгу в понеділок, 2 листопада 2015 року, у Києві.

У свою чергу в ТОВ "Український Рітейл", що входить до холдингу "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) й розвиває мережу фрешмаркетів в Україні, повідомили, що 30 жовтня правоохоронні органи не проводили обшуку в головному офісі мережі фрешмаркет "Брусничка" у Дніпропетровську.

"Обшуку в нашому офісі 30 жовтня не було", - повідомили в компанії.

При цьому в компанії зазначили, що 30 жовтня головний офіс мережі працював у звичайному режимі, а його співробітники перебували на своїх робочих місцях.

"Може, він проводився в якихось інших структурах, але нам про це нічого невідомо", - додали в компанії.

В "Українському Рітейлі" також не мають інформації про можливі обшуки приміщень мережі в період після 30 жовтня й до тепер.

23 квітня дев'ять народних депутатів зареєстрували в апараті Верховної Ради законопроект стосовно націоналізації фрешмаркетів "Брусничка" за нібито фінансування проросійських терористів Донецька. Керівництво "Бруснички" назвало всі звинувачення безпідставними, а вже 18 травня ТОВ "Український Рітейл" повідомило про вимушене призупинення своєї роботи у тимчасово окупованих російсько-терористичними військами деяких містах та районах Донецької області й передачі приміщень трудовим колективам.

У грудні минулого року депутат від "Самопомочі", засновник та перший комбат "Донбасу" Семен Семенченко звинуватив мережу "Брусничка" в тому, що вона в Донецьку торгує гуманітарною допомогою благодійного фонду Ахметова, яка має роздаватися жителям окупованих територій безкоштовно.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 735 | Додав: adminA | Теги: 7 млн гривень, Грицак, 500 млн гривень, супермаркети Ахметова, податки, 26 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]